Svet
7343 ogledov

Neverjetni posnetki: Zaradi nevihte Eunice velike težave

nevihta Eunice Velika Britanija
1/4
Profimedia
Za dele Anglije, vključno z Londonom, je bilo izdano rdeče vremensko opozorilo za veter. Veter pozroča velike težave v prometu.

Nevihta Eunice že kaže svojo moč. Medtem ko na jugu težave povzroča močan veter, se na severu spopadajo z obilnimi snežnimi padavinami. 

Nevihta Eunice povzroča velike težave v prometu. V Walesu so obstali vlaki, pričakujejo, da bo za nekaj ur obstal železniški promet v Londonu. Težave povzroča podrto drevje. Zaprte so številne ceste in mostovi. 

Odpovedanih ali prestavljenih je bilo veliko letov. Več letal, ki so poskusila pristati na letališču Heathrow, je imelo zaradi premočnega vetra veliko težav in so morala izvesti več poskusov pristanka. 

Takšnih sunkov vetra v Združenem kraljestvu niso zabeležili v zadnjih 30 letih. Na Isle of Wight so danes zabeležili sunek vetra s hitrostjo 196 kilometrov na uro. 

Pristojni so prebivalce opozorili, naj se izogibajo vsem nenujnim potovanjem, naj "pritrdijo" predmete na svojih vrtovih, dobro zaprejo vsa vrata in okna, zaklenejo avtomobile v garaže, in če je le mogoče, naj se ne zadržujejo v bližini dreves in zidov.

Zaprtih je več sto šol. Na jugozahodu Anglije in jugu Walesa je več ko 50.000 gospodinjstev brez električne energije. Veter je odnesel del strehe slovite dvorane O2 v Londonu. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.