Svet
27949 ogledov

Neverjetni prizori: Decembra v teh krajih še nikoli ni zapadlo toliko snega

Sneg Muenchen
1/8
Profimedia
Na jugu Nemčije in v Avstriji, kjer je v soboto povzročalo preglavice obilno sneženje, so se razmere davi umirile. Na letališču v Münchnu je znova stekel letalski promet, tudi razmere na cestah so se normalizirale, še vedno pa so težave v železniškem prometu, poročajo tuje tiskovne agencije. V Avstriji opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov.

Na münchenskem letališču je davi znova stekel letalski promet, a omejitve ostajajo. Po besedah tiskovnega predstavnika letališča, na katerega se sklicuje nemška tiskovna agencija dpa, je za danes odpovedanih približno 560 od okoli 880 načrtovanih letov. Potnike zato prosijo, naj pred potovanjem preverijo status svojega leta. V soboto je bil promet na tem letališču zaradi močnega sneženja začasno prekinjen.

Sneg Muenchen | Avtor: Profimedia Profimedia

Znova normalno deluje tudi letališče v Innsbrucku na avstrijskem Tirolskem.

Tudi promet na cestah na jugu Bavarske se je minulo noč normaliziral. Po navedbah pristojnih oblasti se je ponoči zgodilo le nekaj manjših nesreč, poročali so tudi o nekaj podrtih drevesih.

V bavarski prestolnici je zapadlo 44 cm snega. To je največja decembrska snežna nevihta v Muenchnu doslej, sporočajo tamkajšnji vremenoslovci.

Tudi razmere na avstrijskih cestah so se ponoči umirile, ko je sneženje nekoliko ponehalo. Tako so znova odprli za promet dunajsko obvoznico, ki je bila v soboto več ur zaprta v obe smeri. So bile pa davi še vedno številne ceste zaprte zaradi podrtih dreves, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še vedno so tako v Nemčiji kot v Avstriji precejšnje težave v železniškem prometu. Glavna železniška postaja v Münchnu še vedno ne deluje. Tiskovna predstavnica nemških železnic (DB) je pojasnila, da želijo promet vzpostaviti čim prej, da pa je najmanj do ponedeljka pričakovati omejitve. Tudi po podatkih avstrijskih železnic (ÖBB) bo železniški promet še nekaj časa moten, zato potnikom priporočajo, naj preložijo nenujna potovanja.

V Avstriji opozarjajo tudi na veliko nevarnost snežnih plazov. Služba za opozarjanje pred plazovi na Tirolskem je zaradi velike nevarnosti plazov, ki je na petstopenjski lestvici dosegla 4. stopnjo, danes opozorila ljubitelje zimskih športov, naj bodo zelo previdni. Na Predarlskem pa velja 3. stopnja nevarnosti snežnih plazov.

Sneg Muenchen | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Pierre 14:31 04.december 2023.

    Madona, sneg decembra v alpskih državah, res ČUDNO !!!!

  • ico8 18:01 03.december 2023.

    Ta sneg je verjetno fatamorgana od klimatsko rekordnovroce zarece klime! Brucelj pravi, da pojdite v kratkih hlacah v sluzbo...