Svet
84 ogledov

Neverjetno, kaj je Trump sporočil CNN

Donald Trump Twitter/@realDonaldTrump
Donald Trump se je lotil CNN-a s pestmi. Objavil je video, ki govori sam zase.

Donald Trump je zadnji dan že tako komaj verjetnega tedna uporabil za nadaljevanje svojega fevda z medijsko hišo CNN, ki jo že od volitev dalje obtožuje, da proti njemu uprizarja kampanjo na temelju lažnih, po novem pa celo "goljufivih" novic. 

Tako je objavil nekoliko spremenjeni video iz leta 2007, v katerem je sam resnično nastopil med tekmo ameriške rokoborbe in takrat v nastavljenem prizoru na dogodku WrestleMania 23 kar v obleki "obračunal" z Vincem McMahonom, ki je bil šef krovne organizacije WWE. Šlo naj bi za "spopad milijarderjev".

Danes je Trump objavil isti video, le da je glava žrtve zakrita z napisom CNN. Tako v pravem navalu besa udriha po CNN-ovem znaku, ki na koncu obleži na tleh, Trump pa se zmagoslavno pobere in odkoraka. Na delu zaslona pa se izpiše kratica FNN - Fraud News Network (Goljufiva mreža novic). Video se je sicer najprej pojavil na pro-Trumpovem forumu na spletni strani Reddit.

Za sam kontekst je potrebno vedeti, da so na CNN pred dnevi umaknili prispevek o domnevnih tesnih povezavah med enim od Trumpovih tesnih sodelavcev in Rusi, na CNN so odpustili tudi avtorje prispevka, ker naj bi dejansko vseboval nepreverjene informacije.

 

Tako se je odzval CNN

Na CNN so v odziv dejali, da gre za žalosten zgodovinski dan, ko predsednik ZDA spodbuja nasilje nad novinarji. Hkrati so mu vrnili z enako mero in spomnili na besede tiskovne predstavnice Sarah Huckabee Sanders minuli četrtek, ko je dejala: "Predsednik na noben način ne podpira ali promovira nasilja. Ravno nasprotno." Poleg so pri CNN dodali, da bodo nadaljevali svoje delo. "On pa naj začne opravljati svojega."

Tudi nekateri veliki svetovni mediji, kot so Washington Post ali BBC so že izrazili ogorčenje nad Trumpovim dejanjem, ki ga tolmačijo kot predsednikovo podporo nasilju. 

Današnji tvit sicer sledi tednu, v katerem ameriški predsednik ni izbiral sredstev proti medijem. Tako je v četrtek z osebnimi žaljivkami napadal voditelja mreže MSNBC Miko Brzezinski in Joeja Scarborougha. 

Včeraj pa je Trump prek Twitterja spomnil, kako njegova uporaba socialnih omrežjih priča o tem, da je modern predsednik, saj je prav prek socialnih omrežij uspel zmagati in premagati "lažnive" novice o njem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.