Svet
11565 ogledov

Neverjetno, kaj je zanj storila nevesta

Darren Easton in Lauren Pope Facebook
Rekli so mu, da ima le še nekaj tednov življenja.

Britanski par, ki trpi zaradi neozdravljive cistične fibroze, se je odločil stopiti pred matičarja, potem ko so zdravniki ženinu razkrili, da mu je ostalo le še nekaj tednov življenja.

V ganljivem obredu v Londonu sta se tako zaobljubila 24-letni Darren Easton in Lauren Pope. Odločitev o poroki sta sprejela takoj, ko je zdravnik Darrena obvestil, da transplantacija pljuč ni uspela in da ima le še nekaj tednov življenja.

Cistična fibroza je najpogostejša, večkrat usodna, avtosomska recesivna genetska bolezen, ki prizadene žleze, ki izločajo sluz zlasti v dihalnih poteh, pljučih, trebušni slinavki in črevesju.

Zadnji podatki kažejo, da je povprečna življenjska doba bolnikov, ki obolevajo za to boleznijo, 36 let (za Slovenijo ni podatka), z vse boljšim poznavanjem vzrokov bolezni in s čim zgodnejšimi preventivnimi ukrepi, pa se ta meja pomika navzgor.

"Ko sem izvedel, da bom kmalu umrl, sva se odločila čim prej poročiti. Bolj od vsega si želim, da bi bila Lauren srečna. Tako vem, da tudi ko mene več ne bo, da bom na nek način z njo," je povedal ženin za britanski Mirror.

Darren Easton in Lauren Pope | Avtor: Facebook Facebook

Par se je spoznal na pogrebu skupnega prijatelja, ki je bolehal za isto boleznijo; proko so jima pomagali pripraviti njuni prijatelji. Ženin, ki je v času svoje poroke že prejemal morfij, si je moral med obredom in slavjem, ki je sledilo, odpočiti.

"Dan poroke je bil moj najboljši dan v življenju. Moja edina skrb zdaj je, da Lauren ostale stabilna. Prihranil sem nekaj denarja za njo. Želim si, da bi bila srečna," je za Mirror še povedal nesrečni ženin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.