Svet
7137 ogledov

Neverjetno, kaj ženske delajo v podporo finski premierki

Sanna Marin Epa
Danke na družabnih omrežjih množično objavljajo posnetke, na katerih se zabavajo, plešejo in pojejo. Na ta način želijo izraziti podporo finski premierki Sanni Marin, ki se morajo v javnost zagovarjati zaradi posnetka z zasebne zabave na kateri se zabava s prijateljicami.

Finska premierka je doživel svojevrsten linč, potem ko je v javnost prišel dvominutni posnetek z zasebne zabave. Marinova na posnetku »divje« poje in pleše, opozicijski politiki in politiki premierke nenaklonjeni mediji pa so na podlagi "norega zabavanja" sprožili ugibanja o tem, ali je na zabavi uživala alkohol in mamila. Pojavile so se tudi pripombe, da je takšno obnašanje neprimerno ne le za žensko na državni funkciji, ampak tudi za žensko njenih let, kljub temu, da je Marinova stara šele 36 let.

Sanna Marin Finska premierka Svet Finska premierka sporočila: Šla sem na test za droge

Danke, ki so Marinine vrstnice, so v znak solidarnosti začele na družabnih omrežjih objavljati video posnetke, na katerih plešejo, pojejo, pijejo alkohol in se na splošno zabavajo s svojimi bližnjimi prijatelji - na zasebnih zabavah, festivalih ali doma. Ob vsakem posnetku je pripet podpis "Solidarnost za Sanno". S tem želijo pokazati, da zabave niso rezervirane le za mlade.

Spomnimo, po očitkih opozicijskih politikov, je Marinova povedala, da so jo že testirali na prisotnost mamil, dejala pa je tudi, da bodo rezultati znani prihodnji teden.

Sanna Marin škandal Magazin To je video, zaradi katerega je finska premierka sedaj v škripcih

Premierka je znova zanikala, da bi uživala mamila, in dejala, da "ni počela ničesar nezakonitega" ter, da je na zabavi uživala le alkohol. Marinova, ki je decembra leta 2019 postala najmlajša predsednica vlade na svetu, je dejala, da si ni mislila, da bo posnetek postal javno dostopen, in da ni prav, da posnetki iz zasebnih zabav in zasebnih prostorov, pridejo v javnost.
 

Komentarjev 23
  • Naklonsky 09:13 23.avgust 2022.

    Testirala se je in je negativna. Kaj pa nekateri predstavniki v naši vladi? Kršenje človekovih pravic! WTF!

  • kapibara1 13:00 22.avgust 2022.

    Kva babo pjano+ drogirano nakokairano zagovarjate ?! Ko je barbika : To mi delaj miška mala.. ste mu pa namenili pogrom.. pa takrat, ko z 3 000€ ni mogel preživet

  • kapibara1 12:57 22.avgust 2022.

    Danke lahko magari svoje danke objavljajo.. Ne verjamem pa, da bilo kaki politik, ki ga zvečer serje, pije, koko uživa.. drugi dan trezno in v korist državljanov razmišlja !