Svet
21807 ogledov

Neverjetno. Vse bolj bizarni in strašljivi ukrepi zoper širjenje virusa.

Šanghaj - ograje Facebook
Oblasti postavljajo tudi mrežaste ograde pred stanovanjskimi stavbami.

Oblasti v Šanghaju, ki se soočajo s širjenjem novega koronavirusa, so se med drugim odločile za postavitev nekakšnih mrežastih ograd pred vhodu v stanovanjske stavbe, kar je že izzvalo javno kritiziranje zaradi siljenja večine stanovalcev 25-milijonskega mesta, da ostanejo doma, poroča agencija Reuters. 

Fotografije, ki prikazujejo delavce v belih zaščitnih oblačilih, ki zapirajo ulice in vhode v stanovanjske stavbe s skoraj dva metra visokimi ogradami, so se na spletnih omrežjih razširile včeraj. 

"Gre za kršenje človekovih pravic tistih, ki se nahajajo v teh stanovanjskih stavbah. Uporabljati železne pregrade in jih zapirati kakor živali," je komentiral eden izmed uporabnikov platforme Weibo. Nekateri stanovalci Šanghaja medtem že skušajo podreti ograje. Oblasti so jih postavile ob vhodih v stavbe, v katerih so zaznale okužbe s covidom-19. Ostalim stanovalcem teh stavb je prepovedano zapuščati domove. Svoje odločitve mestne oblasti ne komentirajo. 

Šanghaj, največje mesto na Kitajskem in najpomembnejše gospodarsko središče države, se sooča z najtežjo epidemiološko situacijo v državi doslej. Včeraj so zabeležili 39 novih smrtnih primerov, dan pred tem 12. Odkrili so 19.657 novih primerov brez simptomov in 1.401 nov primer s simptomi. Dan prej 2.736 s simptomi, 20.634 brez simptomov. 

Meščani so pred dnevi na spletnih omrežjih obveščali še, da so oblasti premeščale celotne stanovanjske skupnosti, tudi povsem zdrave ljudi, na območja izven mesta, in sicer s pretvezo, da bodo dezinficirali njihove domove.

covid-19 Ljubljana Slovenija Covid-19 Zdravje Včeraj manj aktivnih okužb kot dan prej

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • albert 14:52 24.april 2022.

    Jeseni tudi pri nas!

  • QSprm 14:44 24.april 2022.

    Umotvori nasih korona teroristov prav nic ne zaostajajo, ne po bizarnosti niti po bebavosti. Maske na prostem, policijska ura nepreklicno odstopljenega izrodka in ostali idiotizmi falange korona teroristov so za v anale groteskinih absurdov clovestva.

  • Avatar torolino
    torolino 13:58 24.april 2022.

    Ruski lapež, to so tvoji levi kitajski frendi. Kaj te moti? Podpiraš Kitajce za tajvan