Svet
8 ogledov

New York bodo preplavile kamere

New York Shutterstock
V New Yorku bodo zaradi večje varnosti namestili 3000 novih kamer.

V New Yorku bodo v okviru programa Jekleni obroč po ulicah namestili okoli tri tisoč novih varnostnih kamer, ki naj bi služile kot obramba pred terorizmom. Štiristo jih bodo namestili samo okoli prizorišča terorističnih napadov 11. septembra 2001 na jugu Manhattna. Okoli dva tisoč novih kamer bodo namestili na strateških točkah na  začetku avgusta, preostalih tisoč pa do obletnice napadov 11. septembra.

V mestu je že zdaj nameščenih 1800 posebnih kamer, ki spremljajo sumljive dejavnosti. Vse so na Manhattnu. Po besedah newyorškega policijskega komisarja Raya Kellyja so lani z omenjenimi kamerami uspeli ujeti kar sto kriminalcev na podzemni železnici. Sistem podzemne železnice sicer premore 600 novih varnostnih kamer.

Stroške za nove kamere bo v večini poravnalo zvezno ministrstvo za domovinsko varnost. Operacija pa bo stala 200 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.