Svet
17076 ogledov

Voznik se je onesvestil, njegov avto peljal naprej 25 km

DARS cesta avtocesta črta Saša Despot Slika je simbolična.
Voznika, ki je vozil skozi severni del Belgije, so oskrbeli zdravstveni delavci.

Udeleženci prometa na belgijski avtocesti so v nedeljo obvestili policijo o nepredvidljivi vožnji avtomobila, saj so opazili vozilo na avtocesti, ki sevijuga levo in desno po svojem prometnem pasu. Voznik je izgubil zavest, njegov avtomobil pa je še nekaj časa nadaljeval vožnjo po avtocesti, dokler ga ni ustavila policija.

Ugotovili so, da je bil na osebnem vozilu znamke Renault clio vklopljen tempomat in sistem za ohranjanje voznega pasu, poročajo lokalni mediji. Na tak način je voznik prepotoval nekaj več kot 25 kilometrov.

Policijski avto se je postavil pred vozilo in zmanjšal hitrost, tako da se je clio naslonil nanj z odbijači. Policija je nato z zaviranjem uspela zaustaviti oba avtomobila, nezavestnega voznika pa so odpeljali v bolnišnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bi_ba 08:37 19.avgust 2022.

    Kisle kumarice

  • Naklonsky 18:21 18.avgust 2022.

    Škoda, da ga ni policija 'vodila' kar do urgence... no ja, vsekakor bolje kot če bi zletel s ceste ali se zabil v nasproti vozeče vozilo. Sicer pa zanimiv pripetljaj.

  • Toma 10:21 17.avgust 2022.

    Nisem vedel, da ima Clio tako zelo napreden sistem: celo prikaže koliko časa/km je vozil brez posredovanja. Kaj potem še ostane ta velikim?