Svet
9572 ogledov

Nezavestnemu sredi bolnišnice niso pomagali

Čakalnica Profimedias
Moški je 23 ur čakal v bolnišnici, da bi mu kdo pomagal. Pomoči ni dočakal.

Nadzorne kamere v bolnišnici Santa Croce di Moncalieri v Torinu so posnele zadnje ure življenja upokojenca Giuseppeja Ramognina. Moški je kar 23 ur čakal v prostorih urgence, da bi se mu kdo posvetil. 

Odvetnik Gabriele Roveta, ki ga je najela družina pokojnega, trdi, da so zaposleni napačno ocenili zdravstveno stanje moškega. Prepričan je, da to dokazujejo tudi posnetki dogajanja na hodnikih bolnišnice. Razvidno je, da je v bolnišnico prišel 1. maja ob 10. uri, okrog 13.30 je za kratek čas zapustil prostore urgence in se čez slabih pet minut vrnil, piše Corriere della Sera. 

Naslednji dan ob 7. uri je bil Ramognino še živ. Bolnišnično osebje se je odzvalo dve uri kasneje, ko jih je eden od pacientov, ki je bil v čakalnici, opozoril na Ramognina. "Zamenjali so ga za enega od brezdomcev, ki spijo v bolnišnici, zato mu niso hoteli nuditi pomoči," je dejal odvetnik. Ramognino je umrl zaradi okužbe črevesja.

Odvetnik napoveduje, da bodo zadevi prišli do dna. "Ne vem, ali bi ga lahko rešili, a dejstvo je, da ni dobil potrebne zdravstvene pomoči. Pomagali mu niso niti, ko ga je eden od zaposlenih našel nezavestnega na stranišču," je dejal Roveta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Dejan Magazinovic 22:58 03.oktober 2019.

  Na urgenci v Ljubljani pa od trenutka ko te pripeljejo z rešilcem do pregleda pri zdravniku čakaš 11 ur in več ( pa ne označen z zeleno ampak z rumeno)

 • Avatar Zala
  Zala 22:18 03.oktober 2019.

  Samo vprašam, kje so bili njegovi domači, ko očeta ni bilo 23 ur ni bilo domov?

 • maresem 19:34 03.oktober 2019.

  Naj pocrkajo vsi dohtarji, ki mu niso pomagali.... banditi egoistični.