Svet
11 ogledov

Neznanci obglavili 17 ljudi

Vrtiljak v Afganistanu Reuters
Nasilje v Afganistanu: v dveh ločenih incidentih ubitih skupno 27 ljudi.

Po napadu na vojaško postojanko je izginilo šest afganistanskih vojakov. Predstavnik uprave pokrajine Helmand Daud Ahmadi je incident potrdil in dejal, da so upornikom pri napadu pomagali tudi nekateri pripadniki afganistanske vojske. "Talibani so napadli vojaško postojanko v Vaširju in ubili deset vojakov. Štirje so bili ranjeni, nekateri pa so s svojimi puškami pobegnili s talibani. Šlo je za zaroto," je dejal Ahmadi.

Vse več je obglavljenih

V vasi v okrožju Kajaki pa je bilo obglavljenih 15 moških in dve ženski. Ahmadi je dejal, da še ni znano, kdo stoji za tem incidentom. Plemenski starešina Hadži Musa Kan je dejal, da so takšni uboji na tem območju v zadnjih nekaj mesecih v porastu. "Med ramadanom so bili obglavljeni trije ljudje. Pred kratkim pa so obglavili tudi sina plemenske starešine," je dejal Kan in dodal, da so uboji sledili večjim vojaškim operacijam afganistanske vojske in sil zveze Nato na tem območju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.