Svet
34 ogledov

Ni bilo brezmadežno spočetje

Tudi nune bodo dobile svojo misico. Žurnal24 main
Nuna Roxana Rodriguez, ki jo je pred dnevi "presenetilo" rojstvo otroka, se v samostan bržkone ne bo mogla vrniti. Kot je dejala, je bolj mati kot nuna.

Minuli konec tedna je svet obšla novica, da je nuna iz italijanskega samostana rodila dečka Frančiška. V bolnišnico naj bi jo odpeljali zaradi trebušnih krčev, ki so se kasneje izkazali za popadke, vse skupaj pa se je končalo z rojstvom 3,5 kilograma težkega dečka.

Presenečenje v samostanu je bilo veliko, navdušenja nad novico pa ni čutiti. Preostale nune se počutijo izdane. Ena izmed njih, ki ni želela biti imenovana, je dejala, da novopečene mamice ne nameravajo obiskati. "Kar je storila, ni prav. Prekršila je svoje zaobljube. Sem se ne bo vrnila," je dejala.

Našli odgovore na vprašanja

Rodriguezova pa je medtem spremenila svojo zgodbo. Potem ko je najprej trdila, da ne ve, kako se je to zgodilo, je zdaj le povedala, da spočetje ni bilo brezmadežno. Materi prednici je poslala pismo, v katerem se je opravičila za svoje dejanje. V samostanu je sicer bila od lanskega septembra.

"Božji dar je. Malo me skrbi vsa publiciteta, ne le v Italiji, ampak tudi v Salvadorju in po vsem svetu. Vsi govorijo o tem in mislim, da se ne bom mogla vrniti v domovino, kaj šele v Rieti," je dejala Rodriguezova. "Srečna sem. Bolj se počutim mati kot nuna, mislim, da je to očitno. Odločila sem se, da ga poimenujem Frančišek po našem čudovitem južnoameriškem papežu. Nimam občutka krivde," je dejala nuna, ki se sinu ne namerava odpovedati.

Duhovnik Benedetto Falcetti iz Rietija je dejal, da se je vse skupaj zgodilo marca ali aprila, ko je bila na obisku v Salvadorju. "Očeta ni imenovala, a kot razumem, gre za staro ljubezen. Pričakujem, da bo enkrat povedala otrokovemu očetu, da ima sina in da bodo skupaj, vendar ne vem, kdaj to bo."

Pošiljajo plenice in oblačila

Od dneva, ko je novica o rojstvu prišla v javnost, so v bolnišnici, kjer je rodila, morali poostriti varnostne razmere, saj je zanimanje javnosti veliko. "Morali smo dodatno zavarovati oddelek, kjer ležijo mamice. Kot vsaka mamica, je navdušena, a rojstvo je vzbudilo veliko zanimanja, ker je nuna."

Pa ne zgolj zanimanja. Na dan je prišla tudi dobrota ljudi. "Veliko ljudi je klicalo in poslalo darila in vsakemu posebej se je zahvalila," je dejal direktor bolnišnice Pasquale Carducci in dodal, da pošiljajo od plenic do oblačil in denarja. "Z zdravstvenega vidika sta mamica in otrok dobro in bosta najkasneje v torek zapustila bolnišnico."

Komentarjev 4
  • rompi 08:07 22.januar 2014.

    se strinjam, celibat stran!

  • 4krogci 20:07 21.januar 2014.

    Obvezno ga je potrebno odpravit če že zaradi drugega ne zato ker se potem spravljajo na otroke ker drugje ne dobijo!! Za dedovanje premoženja je pa to najlažje - cerkev je lastnik - duhovnik hodi v službo (dobiva plačano) + ...prikaži več za čas opravljanja poklica lahko živijo vsi v cerkvenih poslopjih. če gledamo bi bilo to verjetno najbolj sprejemlivo za vse (aja pa obdavčitev vsaj prispevkov če že drugega ne)

  • ghz891 19:35 21.januar 2014.

    Lepo bi bilo, samo problem lahko nastane z dedovanjem premoženja na potomca in ne na cerkev :)