Svet
4 ogledov

Ni konca obtožbam zoper Strauss-Kahna

Dominique Strauss-Kahn Reuters
Francosko tožilstvo je sprožilo preiskavo obtožb proti nekdanjemu generalnemu direktorju Mednarodnega denarnega sklada (MDS) Dominiqueu Strauss-Kahnu, da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA.

Tožilstvo v francoskem mestu Lille, kjer so Dominique Strauss-Kahn, dva poslovneža in šef policije obtoženi zvodništva, je sporočilo, da preiskuje incident iz decembra 2010 v Washingtonu, ki "bi ga lahko opisali kot skupinsko posilstvo".

Tožilstvo v Lillu je sporočilo, da so preiskovalni sodniki predložili nove dokaze, ki temeljijo na izjavah dveh belgijskih prostitutk, omenjeno četverico pa bremenijo sodelovanja v skupinskem posilstvu. Ena od prostitutk je pričala, da je bila prisiljena v spolni odnos, ko je bila s Strauss-Kahnom in ostalimi osumljenci v Washingtonu, vendar takrat ni vložila prijave. Strauss-Kahnovi odvetniki so v sporočilu za javnost zanikali obtožbe.

Strauss-Kahn je danes odločno zavrnil trditve prostitutke in dejal, da ni nikoli prisilil nobene ženske v spolni odnos. Njegovi odvetniki pa so medije in oblasti obtožili, da poskušajo uničiti njihovega klienta, poroča STA.

Za milijon dolarjev toži tožnico

Proti Strauss-Kahnu poteka sodni proces v civilni tožbi, ki jo je vložila sobarica hotela Sofitel Nafissatou Diallo, ki naj bi jo maja lani posilil. Prav tako on toži njo in zahteva milijon dolarjev odškodnine, ker je izgubil službo, ugled in čas, ki ga je preživel v zaporu, ter za stroške odvetnikov. V tej tožbi zanika, da je naredil kar koli narobe, in trdi, da je sobarica privolila v spolni odnos. "Gospa Diallo je napačno in zlobno trdila, da jo je gospod Strauss-Kahn spolno napadel, čeprav je vedela, da to ni res," piše v tožbi.

Komentarjev 1
  • dd 12:01 21.maj 2012.

    Zlobni volk. Nekateri ki imajo denar pa res mislijo, da lahko delajo z ljudmi kar hočejo.