Svet
1 ogledov

Ni mu pomagal, slikal je njegovo smrt

New York Post New York Post
Fotograf New York Posta je raje pritiskal na sprožilec, kot pa pomagal moškemu, ki ga je je nato povozil vlak.

Časnik New York Post, ki je znan po svojih "eksplozivnih" naslovnicah, je - sodeč po odzivih na svetovnem spletu - danes prestopil mejo dobrega okusa, ko je objavil fotografije moškega, tik preden ga je do smrti povozil vlak podzemne železnice.

Ljudi na spletnih forumih zanima predvsem, zakaj je fotograf raje pritiskal na sprožilec, namesto da bi skušal pomagati moškemu. New York Post je sicer sporočil, da je fotograf Umar Abbi, ki za časnik dela honorarno, skušal pomagati, a fizično ni bil dovolj močan. Zato je menda ognjevito pritiskal na bliskavico aparata in tako skušal posvariti strojevodjo.

Ni padel, nekdo ga je porinil

Drugo najbolj pogosto vprašanje je, kaj je narobe z Newyorčani na sploh. Moški, ki je umrl pod vlakom, se je namreč pred tem na postaji podzemne železnice na Manhattnu prerival z nekim drugim moškim in ta ga je nato potisnil na tire. Storilec je zatem hitro pobegnil in policija ga še išče - kljub pravi poplavi varnostnih kamer v New Yorku.

Drugi čakajoči na vlak so dogodek le opazovali in med njimi ni bilo nobenega, ki bi skušal pomagati, čeprav se je moški pobral na noge in se skušal izvleči iz meter in pol globoke luknje nazaj na peron.

Vse za večjo prodajo

Tretje vprašanje zadeva urednike in lastnike časopisa, ki so fotografijo moškega na tračnicah objavili na naslovnici s pripisom "Ta človek bo sedaj umrl".

Po spletu se vrstijo pozivi za bojkot New York Posta, vendar pa skoraj ni dvoma, da bo prodaja še uspešnejša kot običajno. Ob tem se zastavlja četrto vprašanje, in sicer kaj je narobe z ljudmi, ki takšen časopis kupujejo.

Komentarjev 4
  • dostvasmam 18:39 07.december 2012.

    na žalost ste tudi vi enaki, ker ste objavili fotko...

  • bobr 23:37 04.december 2012.

    Ok, bomo takole:Spoštovani avtor oz. avtorica,slika se z barvami, sprožilec pa ima fotoaparat.bo ?

  • erikkk 23:19 04.december 2012.

    Ljudje enostavno niso več ljudje ...