Svet
9 ogledov

Ni poroke? Ni panike.

poroka Shutterstock
V Avstriji so za primer neprijetnosti, ki bi lahko vodile v odpoved poroke, že uvedli odškodninsko zavarovanje. Na voljo je od lanskega novembra.

Včasih se zgodi, da imamo za poroko že vse do potankosti urejeno, pa ta zadnji trenutek odpade, bodisi zaradi bolezni, neugodnih razmer ali pa ker si eden od partnerjev premisli. Za vse skupaj torej že zapravimo kup denarja, vendar ta v Avstriji ne gre v nič. Ravno zato so namreč uvedli zavarovanje v primeru neprijetnosti, ki bi lahko vodile v odpoved poroke.

Tisoč evrov za duševne bolečine

Ena od avstrijskih zavarovalnic je napovedala, da bo možno zavarovanje kupiti celo za primer, če si eden izmed partnerjev tik pred zdajci premisli. V tem primeru dobi drugi partner zaradi duševnih bolečin odškodnino v vrednosti tisoč evrov.

Pari pa se bodo lahko zavarovali tudi za primer poškodbe poročnih oblačil, izgube prstana, odpovedi DJ-a ali v primeru hude nesreče. Svojo poroko bodo lahko zavarovali tudi starejši ob srebrnih in zlatih porokah, istospolni partnerji pa registracijo istospolne partnerske skupnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.