Svet
10 ogledov

Ni prostora za preživele

Costa concordia Reuters
Spominska slovesnost ob obletnici nesreče križarke Costa Concordia na otoku Giglio. Preživeli nezaželeni, ker naj ne bi bilo dovolj prostora.

Družba Costa Crociere je znova pod plazom kritik. Ob prvi obletnici nesreče Coste Concordie, v kateri je življenje izgubilo 32 ljudi, bodo na otoku Giglio pripravili spominsko mašo. Vendar pa so spomin na nesrečo namenili le ožjemu krogu ljudi: reševalcem in sorodnikom žrtev.

Preživelim pa je družba poslala pismo, da je proslava namenjena le tistim, ki "niso več med nami" ter da jim zaradi logističnih razlogov ne morejo omogočiti prihoda na otok. Predlagali so jim, naj se umrlih spominjajo tam, kjer pač so, piše Spiegel.  Pri francoskem združenju preživelih so ogorčeni zaradi nečloveškega odnosa družbe, menijo, da želi s tem le kupiti njihov molk.

Imena pod vodo

Spominska slovesnost se bo začela v nedeljo dopoldan. Na skalo, ki se je ob potopitvi zagodzdila  v trup ladje, bodo namestili plaketo z imeni vseh umrlih in skalo potopili na njeno originalno mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.