Svet
8 ogledov

Ni se bril, adijo, šola

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Starši 13-letnega Marca so šokirani. Kljub potrdilu dermatologa so dečka, ker se ni bril, vrgli iz šole.

Trinajstletnega Marca Greya so v Angliji vrgli iz šole, ker se ni želel obriti. Deček naj bi po besedah šole prekršil stroga pravila o videzu, piše Daily Mail.

Ni se bril zaradi vnetja

Marcu je dermatologinja zaradi težav s kožo svetovala, naj si pusti rasti brke, saj bi britje lahko le še poslabšalo njgovo stanje kože in povzročilo različna vnetja. Marc je storil, kot mu je bilo naročeno, a so ga zaradi videza vrgli s šole.

Težave imel tudi starejši sin

Težave v šoli so se začele že lani, ko so učitelji njegovemu starejšemu bratu Ryanu ukazali, naj se obrije. Mladenič tega ni storil. Poslušal je namreč nasvete staršev in dermatologa, da se mu lahko akne v primeru britja še poslabšajo. Sledil je dogovor s šolo, da se bo Ryan bril enkrat na teden.

"Položaj se je nato umiril. Mislili smo, da je to za nami," je povedal oče. Toda tri tedne po tem so Ryana zaradi nebritja vrgli iz šole.
Zaradi neljubega dogodka je Ryanova mati v šolo odnesla potrdilo dermatologa, v katerem je pisalo, da mu priporoča, naj se ne brije, a je šola zahtevala, da ga pregleda še njihov zdravnik.

Po omenjenih dogodkih so iz šole izpisali vse tri sinove, pravico pa bodo iskali na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.