Svet
1758 ogledov

Ni smela na letalo, dokler ni opravila testa nosečnosti

letalo vkrcanje Profimedia
Osebje jo je pospremilo do stranišča in z njo čakalo na rezultate testa.

Ženska je iz Hongkonga letela na otok Saipan v Marianskem otočju, ki je od sredine 80. let prejšnjega stoletja pridruženo ZDA. Na otok so v preteklosti pogosto potovale nosečnice, ki so želele tam roditi, da bi tako otroci postali upravičeni do ameriškega državljanstva. 

Midori Nishida je že pred vkrcanjem na letalo izpolnila obrazec, na katerem je navedla, da ni noseča, a to ni bilo dovolj. Osebje jo je pospremilo do stranišča in ji dalo test nosečnosti. Šele ko je ta potrdil, da ni noseča, so ji dovolili vkrcanje. 

Nishida je dejala, da je bilo vse skupaj zelo ponižujoče ter da letalska družba njenih pritožb ni upoštevala. V izjavi za NBC News se je letalska družba naposled le opravičila. "Na letih na Saipan od februarja 2019 izvajamo ukrepe, s katerimi zagotavljamo, da se spoštujejo imigracijski zakoni ZDA. Ukrepe smo nemudoma ustavili, medtem ko preverjamo zadeve," so navedli. Za takšne ukrepe naj bi se odločili, potem ko so uradniki s severa Marianskega otočja izrazili zaskrbljenost. 

NBC News navaja, da se je leta 2018 na Marianskem otočju turistkam rodilo 582 otrok, medtem ko se je 492 otrok rodilo domačinkam. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.