Svet
74 ogledov

Niagarski slapovi letos že drugič zamrznili

Zamrznjeni Niagarski slapovi
1/9
Reuters
Letošnja zima v ZDA, kot je še ni bilo, je že drugič zamrznila Niagarske slapove na meji med ZDA in Kanado.

Polarni mraz, ki je Kanado in ZDA zajel januarja, je prvič zamrznil velike slapove, ponedeljkovih –12 stopinj Celzija ter torkovih –10 stopinj Celzija čez dan in –20 stopinj ponoči pa je ponovilo zimsko idilo, ki razveseljuje le fotografe.

Temperaturni rekordi 

Vzhodni in osrednji del ZDA je v ponedeljek napadlo novo zimsko neurje, v torek pa je sledila zmrzal. Na letališču Dulles pri prestolnici Washington so namerili –18 stopinj Celzija, nizke temperaturne rekorde pa so spet zabeležili v Pensilvaniji, Ohiu, Zahodni Virginiji, Iowi in Michiganu.

Mestu New York je bilo tokrat prizaneseno, saj so se temperature v ponedeljek zvečer spustile na le –11 stopinj Celzija, polomijo pa so doživeli v Arkansasu, kjer je morala nacionalna garda reševati voznike, ki so obtičali na avtocesti v svojih avtomobilih.

Ponedeljkovo neurje je zahtevalo šest življenj, večinoma v prometnih nesrečah. V torek so po ZDA odpovedali 730 poletov, 2.000 pa jih je imelo zamude, zvezni uradi in šole so bili v prestolnici Washington v ponedeljek zaprti, v torek pa se je vse odpiralo z nekaj urami zamude.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.