Svet
80 ogledov

Nič krivega odvlekli iz letala

United Airlines EPA
Čeprav ni storil nič narobe, so moškega nasilno odvlekli iz letala. Razlog za takšno odločitev letalske družbe je prezasedenost letala. Moški, ki je moral zapustiti svoj sedež, je imel, tako kot drugi potniki, veljavno letalsko karto.

Letalska družba United Airlines je poklicala policijo, potem ko eden od potnikov ni želel zapustiti letala. Policista sta ga nasilno odstranila s sedeža pri oknu ter ga odvlekla iz letala.

Moški ni storil nič narobe, za njegovo "odstranitev" se je družba odločila potem, ko se je na prezasedenem letalu pojavilo več potnikov, kot je bilo sedežev. Vsi so imeli kupljene letalske karte. 

Za večji zaslužek prodajo več kart

Ameriški mediji poročajo, da se letalske družbe pogosto odločajo za to, da prodajo več kart kot je sedežev, da bi optimalizirale stroške, saj se ponavadi vsi potniki, ki so plačali karto, leta ne poslužijo. 

V slabo reklamo družbe je eden od potnikov dogajanje na letalu posnel in videoposnetek objavil na socialnih omrežjih.


Letalska družba je najprej sporočila, da je bilo letalo prezasedeno, osebje pa je izbralo enega potnika, ki je moral z letala. Pozneje so sporočili, da so potrebovali prostor za zaposlene v družbi. 

Letel je v službo 

Videoposnetek, ki je bil objevljen na Facebooku in Twitterju prikazuje dramo na na poletu 3411 v nedeljo zvečer na letališču O'Hare International Airport v Chicagu. Moški, ki so ga odvlekli iz letala, je po navedbah ameriških medijev zdravnik, ki bi moral v ponedeljek v službo v Louisvilleu. 

Ekipa na letalu je menda najprej iskala prostovoljca, a ker ga ni našla, se je odločila za enega od potnikov, ki je zavrnil prostovoljen odhod iz letala. Letalo je zaradi zapleta poletelo skoraj dve uri pozneje, kot je bilo predvideno na voznem redu. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:47 12.april 2017.

    materijal za tožbo

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:09 11.april 2017.

    Zaposleni so najbrž demokratično glasovali, katerega potnika bodo vrgli iz letala!

  • zdrej 09:40 11.april 2017.

    Ne to ni Amerika, to je kapitalizem z skrbjo za svoj kapital preko varnosti. Sicer, če so rabili za zaposlene, bi ti lahko šli na "jump seat" 1 kom in vsaj 3. na ležišča (slika prikazuje B787 ki je širokotrupnik ...prikaži več in namenjen za dolge lete).