Svet
28 ogledov

Nič več kinder jajčk!

V Nemčiji se obeta prepoved prodaje jajčk Kinder Surprise. Žurnal24 main
Nemški politiki si prizadevajo za prepoved prodaje čokoladnih jajčk Kinder Surprise, saj se bojijo za otroke.

Komisija za otroke v nemškem parlamentu se boji, da bi otroci igračko v jajčku zamenjali za hrano in jo pogoltnili. Zaskrbljeni so tudi zaradi sporočila, ki ga najmlajšim daje mešanje igrač s hrano.

Podjetje Ferrero, ki proizvaja Kinder Surprise, se je že odzvalo na domneve, da otroci ne ločijo čokolade od plastike. Njihova predstavnica za stike z javnostmi Elise Glaab je dejala, da je bil njihov izdelek podvržen vsem varnostnim testom, odkar so ga predstavili na nemškem trgu leta 1974. "Nobenega dokaza ni, da so jajčka Kinder Surprise, kombinacija igračke in hrane, nevarna. Igračka je ločena od čokolade s plastično kapsulo," je dejala Glaabova.

Nemci nasprotujejo
Miriam Grauss, članica komisije, nasprotuje trditvam podjetja Ferrero: "Otroci ne ločijo med igračami in hrano. Žalostno dejstvo, ki pa pomeni, da moramo jajčka Kinder Surprise umakniti." Komisija, ki bo pod nadzor vzela tudi preostale prehrambene izdelke z igračkami, pa svojih strahov ni podprla s podatki.

Nemški časnik Bild navaja, da bi takšna odločitev "pomenila šok za milijone otrok". V spletni anketi portala Die Welt je na vprašanje: Ali menite, da je kombinacija igračke in hrane nevarna?, 97 odstotkov sodelujočih odgovorilo z besedo nesmisel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.