Svet
4727 ogledov

Nič več orgij na plaži

Svingerska plaža v Rovinju Žurnal24 main
Nekoč najbolj slavna plaža na Jadranu, Punta Križ pri Rovinju, zbirališče svingerjev in kraj orgij, je zdaj pod nadzorom.

Nekdaj svingerska plaža v bližini Rovinja je danes "navadna" plaža, kamor prihajajo obiskovalci, ki se zgolj kopajo in sončijo, večinoma v kopalkah, nekateri tudi goli. Po divji plaži Punta Križ se namreč vsako uro sprehodi uniformirani redar, ki nadzira, ali se obiskovalci držijo opozoril na tablah, ki so jih tam postavile mestne oblasti.

Kot poroča 24sata, je plaža le še spomin na čase, ko so bila  na kilometer dolgem območju, telesa golih obiskovalcev večinoma v zelo intimnih položajih. Veliko se jih je umaknilo v senco v bližnji borov gozdiček, kamor so jih spremljali številni voajerji. Glede na registracije na avtomobilih, parkiranih nad plažo, so gostje prihajali predvsem iz Nemčije, Nizozemske, Madžarske, plaža pa je bila popularna tudi med Slovenci. 

Diskretno in brez incidentov

Kot poroča 24sata se na plaži v vsem času ni zgodil noben resen incident. Dogajanje je potekalo v presenetljivi tišini. Paru ali posamezniku je nekdo lahko pristopil ali ga opazoval le, če mu je ta dovoljenje nakazal z diskretno gesto. Prvi obiskovalci so na plažo prihajali ob osmi uri zjutraj, zadnji so jo zapuščali po deveti. Plaža je bila vedno čista, osebje iz bližnjih lokalov pa se obiskovalcev spominja kot najboljših gostov, bogatih in tihih.

Pred dvema letoma so mestne oblasti ugotovile, da plaža škodi ugledu Rovinja in zato tam postavile table z opozorili:"To je javna plaža! Vsako nesprejemljivo obnašanje, ki je v nasprotju z javno moralo, bo kaznovano!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 11:41 13.avgust 2015.

    Sramotiš se sam. Punta Križa se imenuje po bližnjem rtu, domačini pa tej plaži pri Rovinju rečejo "Punta Croce".

  • peromornar 11:04 12.avgust 2015.

    Eh moji vrli "novinarji" (v tem slučaju - S.H.H.). Punta Križa je na Cresu, plaža v Rovinju se pa imenuje Punta Korente (Corrente). Ne sramotite se samo zaradi lenobe ker vam se ne da malo preveriti dejstva.