Svet
7 ogledov

Ničesar se ne spominja

V Tripoli sta k Rubnu prišla njegova teta in stric. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čudežni deček iz Tripolija. Letalske nesreče, ki jo je edini preživel, se ne spominja. Želi si le oditi domov.

Z devetletnim Rubnom van Assouwom se je pogovarjal novinar nizozemskega dnevnika De Telegraaf. Deček je po telefonu povedal, da je v bolnišnici in da ne ve, kako je prišel tja.

Več poškodb
Dejal je, da se počuti dobro, bolijo ga noge, najbolj od vsega pa si želi oditi domov. Kdaj bo dejansko lahko odšel, pa je odvisno od njegovega zdravstvenega stanja. Po besedah zdravnikov je deček utrpel več kompliciranih zlomov nog, pretres možganov in tudi poškodbe hrbta.

V letalski katastrofi so umrli 103 ljudje, tudi dečkovi starši in 11-letni brat, vendar Rubnu še niso povedali, da je ostal brez najožje družine.

Skrinjici Francozom
Po poročanju medijev so črni skrinjici strmoglavljenega airbusa A 330-200 predali v analizo francoskim strokovnjakom. Zakaj je pilot zgrešil pristajalno stezo, še ni znano. Libijske oblasti za zdaj niso potrdile navedb, da naj bi pilot med pristajanjem obvestil kontrolni stolp o napaki. Pri preiskavi nesreče Libiji pomagajo strokovnjaki iz ZDA, Francije, Južnoafriške republike in Nizozemske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.