Svet
23 ogledov

Nihče ni opazil, da ga že 14 let ni v službo

Pisarna Shutterstock
Občinski birokrat Joaquín García se ni prikazal na delo šest do 14 let, a tega nihče ni opazil.

Mestne oblasti v španskem Cadizu so ugotovile, da 69-letnik ne hodi v službo šele, ko naj bi prejel nagrado za 20 let zvestobe na delovnem mestu. 

Kot inžiner se je Joaquín García na občini v mestu Cadiz na jugozahodu Španije prvič zaposlil leta 1990, nato pa so ga premestili Agua de Cadiz, kjer naj bi nadziral mestno kanalizacijo in zbiralnik vode. 

Izsledili so ga leta 2010

Leta 2010, ko naj bi Garcio nagradili, ga takratni namestnik župana Blas Fernandez ni mogel locirati. "Spomnil sem se ga in pomislil, kje je ta mož, ali je še vedno tam, ali se je upokojil, ali je umrl," je povedal za medije.

A ker je bil na plačilni listi, je začel poizvedovati. Poklical je v Aguas de Cadiz, kjer so mu povedali, da ga tam ni. Menili so, da se je upokojil ali vrnil na občinsko upravo. 

Ko ga je Fernandez končno izsledil in ga poklical v pisarno, mu Garcia ni znal odgovoriti na vprašanja, kaj dela, kaj je počel včeraj ali pretekli mesec.

Vrniti bo moral enoletno plačo

Zato so proti njemu sprožili sodni postopek, ki se je zaključil konec preteklega tedna. Garcia, ki se je upokojil leta 2011, bo moral mestnim oblastem vrniti okoli 26 tisoč evrov. To je znesek enoletne plače in največ, kar so lahko iztožili.

Preiskava je sicer pokazala, da Garcie v pisarni ni bilo najmanj zadnjih šest let, mogoče pa celo do 14 let. V letih 2007 do 2011 ni opravil absolutno nobenega dela. 

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:02 16.februar 2016.

    Nekje sem zasledil da je rekel da mu ni nihče dal nobenega dela in ker je hotel obdržat službo ni nobenmu rekel da nima dela. Očitno ga je blo strah da če bo vprašal kaj naj počne da ga bodo ...prikaži več odpustil ker bodo vidl da ga v resnic ne rabjo.