Svet
17 ogledov

Nihče se ga ne sme dotakniti

Novorojenček Shutterstock
Dveletnik trpi za redko boleznijo. Z vsakim dotikom po telesu dobi rane oziroma razjede, ki so zanj lahko usodne.

Življenje dveletnega Trippa Rotha je drugačno od njegovih vrstnikov. Namesto da bi bil srečen in razigran ter se učil hoditi in govoriti, živi v nenehnih bolečinah.

Trpi za redko boleznijo bulozno epidermolizo, ki jo strokovnjaki označujejo kot eno najhujših bolezni, kar si jih lahko zamislite, piše Daily Mail. Če se ga kdorkoli dotakne, se mu po telesu začnejo pojavljati rane oziroma razjede. Njegovi koži namreč primanjkuje beljakovine, ki je zaslužna, da veže eno plast na drugo.

Za bolezen ni posebnega zdravila. Zdravniki materi svetujejo le, da nesrečnika zavija v povoje. Čeprav bolezen otežuje njegovo prehranjevanje, kopanje in govorjenje, njegova mama ni obupala. "Enkraten je. To govorim že od vsega začetka. Ko sem z njim, nisem nikoli slabe volje. Želim, da se ves čas zabava," pravi dečkova mati.

Najtežje ga je okopati

Najbolj boleča zanj pa je zagotovo kopel. "Srce se mi trga že ob sami misli, da ga moram okopati. Brez pomirjeval je to skoraj nemogoče. Grozno je gledati svojega otroka v neznosnih bolečinah, a vem, da je to neizogibno." Dečkova mati se vedno potrudi, da je njen dotik ljubezniv, vsaka njena kretnja pa polna optimizma in pozitivne energije. Verjame, da otrok to čuti. "Verjamem, da je srečen. Je naš angel varuh, za katerega moramo skrbeti," pripoveduje Courtney Roth.

Pogumni mamici so se pridružili tudi mnogi podporniki na Facebooku. Skupina do danes šteje že več kot 30 tisoč podpornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.