Svet
8 ogledov

Nikar se ne zgledujte po zvezdnikih

Med "zvezdniki", ki dajejo slab zgled mladim generacijam, je tudi Jenna Bush, hč Žurnal24 main
Slavne osebnosti, po katerih se zgledujejo številni mladi ljudje, dajejo s svojim čezmernim uživanjem drog zelo slab zgled, opozarjajo v Mednarodnem svetu za nadzor drog (INCB).

Philip Emafo, predsednik INCB, ki deluje v sklopu Organizacije združenih narodov (OZN), v svojem letnem poročilu opozarja, da "vipovci", slavne osebnosti, s svojim preveč sproščenim življenjskim slogom napeljujejo mlajše generacije k čezmernemu uživanju opojnih substanc.

Alarm iz Afganistana
"Zvezdniki velikokrat pod vplivom različnih drog povzročijo prometne nesreče, poleg tega pa dajejo vtis, da je uživanje drog nekaj glamuroznega," je kritičen Emafo, ki tudi meni, da se vse prevečkrat izognejo primernim kaznim.

V poročilu je omenjen še Afganistan, kjer se po aktualnih navedbah proizvede kar 93 odstotkov vsega svetovnega pridelka opija, iz katerega izdelujejo heroin. Antiopijska vojna, ki jo že več let izvaja afganistanska vlada, je še vedno bolj boj z mlini na veter kot karkoli drugega. Verjetno niti ni naključje, da se je v zadnjih letih v sosednji državi Iran močno povečalo število zasvojencev s trdimi drogami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.