Svet
24 ogledov

Nikoli ne kupujte letalskih vozovnic na petek

american airlines EPA
Raziskave kažejo, da so najcenejše letalske karte, ki jih potniki kupijo prek vikenda.

Če načrtujete počitnice v malce bolj oddaljenih krajih in boste tja leteli z letalom, vam bodo prav prišli naslednji nasveti.

Ob petkih so letalske karte najdražje, kar 13 odstotkov dražje, kot že jih kupite na dan nedelje.

Potnikom so doslej svetovali naj vozovnice, če je le mogoče, kupujejo ob torkih. Logika je bila takšna, da so v ponedeljek uslužbenci letalskih družb preučili prodajo prek vikenda, preostale sedeže pa dali na razprodajo v naslednji dan, torej v torek. 

A Greg Schulze, eden od šefov Expedie poudarja, da so se časi spremenili.

Airlines Reporting Corporation, spletna agencija, ki obdela vozovnice kupljene prek potovalnih agencij, je preučila vel sto milijonov nakupov vozovnic v zadnjem letu po vsem svetu in ugotovila sledeče. 

Poljski prevoznik LOT | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vozovnice kupite vsaj 140 dni vnaprej 

Schulze poudarja, da sicer ni enega dne, ko bi bile vozovnice cenejše za pot na vse konce cveta, so pa za določene destinacije najcenejše letalske karte ob sobotah in nedeljah.

Ob petkih je nakup najdražji, ker letalski prevozniki običajno dvignejo cene, saj je poceni sedežev do takrat že zmanjkalo. 

Ob vikendih prav tako nakupuje zelo malo poslovnežev, ki iščejo "last minute" lete in so zanje običajno pripravljeni odšteti več. 

Po podatkih iz raziskave je letalske vozovnice v Evropi najbolje kupiti vsaj 140 dni pred poletom, saj so takrat cene najnižje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.