Svet
11 ogledov

"Nisem kriv"

Iskanje Antonije Bilić. Davor Javorović / Pixsell
Petsto dni po skrivnostnem izginotju Antonije Bilić se končuje sojenje glavnemu osumljencu za njen umor Draganu Paravinji.

Dragan Paravinja, ki je obtožen umora 17-letne Antonije Bilić, je pred koncem sojenja še enkrat nagovoril sodišče in se znova izrekel za nedolžnega. Kot poroča Jutarnji list, je povedal, da je žrtev montiranega procesa in da so ga z umorom povezali le zaradi spleta nesrečnih okoliščin. "Vsi so proti meni, država, sodišče in tožilstvo," je v 15-minutnem zagovoru na sodišču povedal Paravinja.

Odvetnik pokojničine družine Vinko Lubičić je upal, da bo pod pritiskom Paravinja le popustil in povedal, kje je Antonijino truplo. Kljub dokazom se to ni zgodilo, še poroča Jutarnji list.

Morda bodo odločilni dokazi

Najstnico so zadnjič videli začetek lanskega junija, ko je vstopala v njegov tovornjak. Čeprav je Paravinja to zanikal, so v vozilu našli sledi Antonijine krvi. Poleg tega dokaza ga najbolj bremeni priznanje iz Banja Luke, kjer je povedal, da je dekle umoril, nato pa to zanikal.

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 10:42 07.november 2012.

    Na HR portalih se dogaja nekaj čudnega . Čeprav je Srb, se nad obsodbo z tako malimi dokazi zgraža 70% večina vseh komentatorjev, razen tistih zadrtih Ustašev. Interesantno je to , da se vsi bojijo , da sami ne bodo ...prikaži več nekega lepega dne , padli ni krivi ni dolžni v podobno situacijo in fasali 40 let ! Šibensko sodišče je pa znano kot sodišče v Butalah !

  • erikkk 19:26 18.oktober 2012.

    Mogoče se sliši kruto... ampak brez trdnih dokazov ne morejo človeka zapret... ane..teh pa kolikor piše po medijih ni ...