Svet
7 ogledov

"Nisem mrtev"

Hugo Chavez Reuters
Po skoraj enotedenskem molku je Hugo Chavez prek radijskih valov ovrgel govorice o svoji smrti.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se bori proti raku, zato je na zdravljenju na Kubi. Njegov klic je prenašala državna radijska postaja. "Govorice včasih bolijo. Poglejte mojo ubogo mamo ... Včeraj sem jo poklical, ker je bila tako nervozna, in če povem po resnici, je bilo v njenem glasu čutiti ... bil je zlomljen," je povedal Chavez.

Sedeminpetdesetletni predsednik ni povedal, s katero vrsto raka se bori, vlada pa je sporočila nekaj podatkov, ki postavljajo vprašanja o njegovem zdravju in politični prihodnosti. Njegovi komentarji na radiu so bili prvi po več kot tednu dni, kar je nenavadno dolgo obdobje tišine za tega socialističnega voditelja brez dlake na jeziku. V tem času je sicer še vedno objavljal sporočila na svojem Twitter računu, v Venezuelo pa se namerava vrniti v četrtek. Od začetka leta je Chavez več kot mesec dni preživel v Havani.

Chavez s solzami v očeh

V začetku aprila je Chavez govoril na maši, tudi oči so se mu zasolzile, ko je govoril o svojem ​​boju z boleznijo. "Jezus ... daj mi življenje, ker moram še veliko narediti za ljudi in to državo. Ne vzemi me še," je dejal. Raka je opisal kot "resnično grožnjo, ki označuje konec poti za mnoge ljudi. Konec fizične poti, to je resnica." Je pa zatrdil, da si je opomogel, in dodal, da je imel "veliko vero, veliko upanja, veliko volje, da premaga to grožnjo, podobno kot mnogi drugi s pomočjo Boga in medicinske znanosti".

Chavez vodi Venezuelo od leta 1999 in namerava vnovič kandidirati na oktobrskih volitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.