Svet
7 ogledov

"Nisem otrok, sem škrat in sem pozabil vozniško"

Deček za volanom Shutterstock
10-letnik vzel mlajšo sestrico, jo posadil v avtomobil in jo želel odpeljati k starim staršem. Obtičala sta v jarku: za policiste pa je imel precej pravljično pojasnilo.

10-letnik, ki živi na jugu Norveške, je v zgodnjih nedeljskih urah skupaj z 18-mesečno sestro sedel v avtomobil svojih staršev in odpeljal. Cilj je bil določen: dom babice in dedka, ki živita okoli 60 kilometrov stran.

Vendar pa se je popotovanje v snežnih razmerah končalo po desetih kilometrih. Prvi je avtomobil v jarku opazil voznik snežnega pluga in obvestil policijo. Pojasnilo dečka je gotovo privabilo nasmeh na obraz policistov in voznika pluga. Povedal jim je namreč, da ni otrok, temveč škrat, in da je doma pozabil vozniško dovoljenje. V jarek pa da je zapeljal, ker ga je zaneslo, ko je obračal, da bi se vrnil domov po dovoljenje. Policiste je celo prosil, naj mu pomagajo potegniti avtomobil iz jarka, da bo lahko nadaljeval pot.

Nista našla ne otrok ne avtomobila

Starša dečka in deklice sta v času njunega pobega še spala. "Ko sta se zbudila, sta ugotovila, da otrok ni in da je nekdo odpeljal avtomobil. Lahko si predstavljate, da sta bila precej vznemirjena. Pogovorili smo se z njima in prepričani smo, da bosta od zdaj veliko pozorneje pazila na otroka in ključe avtomobila," je povedal predstavnik policije Baard Christiansen.

Otroka nista bila poškodovana, tudi avtomobil ni bil poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.