Svet
1 ogledov

Niso hoteli pomagati 7-letniku

josh Facebook
Po dnevih prosjačenja so starši 7-letnega Josha dobili, kar so želeli – možnost, da rešijo življenje svojega sina.

Sedemletni Josh iz Memphisa nima sreče. Ko je bil star devet mesecev, je zbolel za rakom na ledvicah, pozneje pa še za rakom na timusu, pljučih in kostnem mozgu. Josh ga je vsakokrat premagal. 

Zaradi presaditve kostnega mozga pa se je porušil Joshev imunski sitem. Februarja se je okužil z adenovirusom, ki se je razširil po celem telesu. Njegovo stanje je kritično. Grozita mu odpoved srca in pljuč. Otrok je večkrat na dan bruhal kri, kljub temu mu farmacevtska družba The Chimerix pharmaceutical company ni želela dati zdravila, ki bi mu lahko pomagalo.

Gre za zdravilo brincidofovir, ki še nima uradnega dovoljena, v zelo redkih primerih pa oblasti uporabo dovoljujejo. Farmacevtska družba se je branila, da bi s tem, ko pomagajo Joshu in drugim bolnikom, upočasnili proces pridobitve dovoljenja za uporabo. Imidž jim je pomenil več kot otroško življenje ...


Grozili so jim s smrtjo

Ogorčeni starši so se obrnili na medije in na Facebooku odprli stran, na kateri so javnosti razložili svojo situacijo. Odziv je bil ogromen. Farmacevtsko podjetje so zasuli s pismi, sporočili in tudi grožnjami s smrtjo.

Njihova angažiranost se je obrestovala. Josheva družina je na Facebooku objavila fotografijo, na kateri mali bolnik prejema zdravilo ter zapisala: "Molite z nami."

Ali bo zdravilo pomagalo, je zapisano v zvezdah ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.