Svet
13 ogledov

Niso ubežali podivjanim bikom

biki, Pamplona
1/6
Žurnal24 main
V Pamploni se je zaključil tradicionalni festival v čast zaščitniku mesta San Fermínu. V zadnjem teku pred biki sta bila huje ranjena dva udeleženca festivala, skupaj pa je bilo ranjenih 59 ljudi.

Najhuje sta jo odnesla 23-letni Čilenec in 19-letni Španec, ki ju je nasadil 270-kilogramski bik. Oba sta utrpela hujše poškodbe trebuha in roke.

Podivjani biki so napadli tudi 27-letnega Pamplonca, ki pa je utrpel le lažje poškodbe roke. Za ostalih deset udeležencev festivala se je tek pred biki končal v bolnišnici, skupaj pa je bilo po poročanju španskega Rdečega križa v zadnjem dnevu festivala ranjenih 59 ljudi.

V galeriji si oglejte posnetke zadnjega dneva teka pred biki.

Dogodek, ki ga spremljajo številna praznovanja in zabave, se je uradno začel prejšnjo sredo, ko so na ozke uličice Pamplone izpustili šest bikov in šest volov, pred njimi pa je med tekom, ki je trajal le dve minuti in pol, po 850 metrov dolgi poti teklo več tisoč drznežev.

Bike pa so nato zvečer v areni ubili bikoborci. Spektakel so v Pamploni ponavljali vsak dan vse do danes.

Vsako leto je sicer med nevarnim tekom ranjenih več deset ljudi, od leta 1911, ko se je festival začel, pa je 15 udeležencev tudi umrlo. Lani je preminil 27-letni Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.