Svet
25 ogledov

"Nixon je bil gej, ljubil je mafijca"

Richard Nixon ob odstopu iz Bele Hiše. Ollie Atkins / Wikipedia
Pozabite Watergate, znano je novo razkritje: Nixon je bil gej, ljubil je mafijca - tako trdi avtor najnovejše knjige o bivšem ameriškem predsedniku.

Homoseksualno zvezo je imel s Charlesom Rebozom, piše Don Fulsom v knjigi Nixonove najmračnejše skrivnosti. Richard Nixon je bil v javnosti znan kot nasprotnik homoseksualno usmerjenih ljudi. V tajnosti je bil dejansko okoli 10 let v zvezi z Rebozom, navaja.

Zakon je bil samo krinka

Rebozo je bil Američan kubanskega rodu, imel je veliko propadlih zvez z ženskami in bil je tesen prijatelj z ljudmi, ki so delovali v podzemnem svetu. Televizijec Dan Rather ga je opisal kot človeka z magnetno osebnostjo. Fulsom je ob pisanju preučil številne dokumente in zapise razgovorov z ljudmi, ki so poznali Nixona. Trdi, da je bil Nixonov odnos s soprogo Pat samo krinka in da v resnici ni niti spal v istem prostoru kot ona.

Za vedno ostal le partner za golf

Dodaten dokaz o globokem odnosu je avtor našel v tem, da je Nixon v javnosti nasprotoval in preganjal organiziran kriminal, hkrati pa ignoriral Ribozovo vlogo v mafijskih krogih. Za časa Nixonovega vladanja je Ribozovo premoženje naraslo na tri milijone dolarjev. Pred svojo smrtjo je daroval 12 milijonov dolarjev za spominskom knjižnico, posvečeno Nixonu. Ob njem je bil sicer, ko je Nixon umrl. A v javnosti je Ribozo vedno ostal znan samo kot partner za golf.

Komentarjev 1
  • Stolp 17:40 27.december 2011.

    Tipično! Največji homofobi so največji geji!