Svet
21 ogledov

Nizkocenovnik Ryanair že kmalu s povezanimi leti

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le Žurnal24 main
Irski nizkocenovnik Ryanair naj bi že kmalu začel s poskusnim obdobjem povezanih letov. Kot kaže najnižja cena pri Ryanairu ni več vse.

Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair naj bi po besedah vodilnega Michaela O'Learyja za Irish Independent najprej začel z možnostjo povezanih letov na dveh letališčih, in sicer London Stansted in Barcelona El Prat. V primeru, da se bo testno obdobje izkazalo za uspešno, pa dopuščajo možnost razširitve tudi na druga letališča.

Letalska družba Ryanair, ki je bila v začetku malodane obsedena z zniževanjem stroškov in je oklestila vse nenujne storitve, bo kot kaže začela gledati tudi na udobje potnikov. Iskanje prtljage, norenje po letališču in ponovni varnostni pregledi med dvema letoma bi lahko postali stvar preteklosti.

 Michael O'Leary | Avtor: EPA EPA
"Edina težava je vprašanje, ali lahko pretovorimo prtljago, ne da bi izgubili preveč kosov," je še razmišljal O'Leary in nato dodal, da bodo najprej uvedel od tri do šest mesečno preskusno obdobje: "Gre še za eno od stvari, ki jih preskušamo in če nam uspe z našimi leti, ni razloga, da nam ne bi uspelo tudi s povezanimi leti ostalih letalskih družb." 

Šef  Ryanaira prihodnost nizkocenovnika vidi tudi kot dostavljalca potnikov ostalim letalskim družbam, kot sta Lufthansa in Air France-KLM , ki letijo na dolge razdalje.

Nizkocenovni najem zasebnega letala?

Da Ryanair ne zanima le nizkocenovnost pa so pokazali tudi z novo ponudbo - najemom zasebnega letala -, ki so jo na svoj seznam dodali prejšnji mesec. Najem Boeinga 737-700 jet z 60 usnjenimi sedeži in možnostjo vrhunske hrane je mogoč za vse lete znotraj Evrope. Koliko pa stane najem takšnega letala? Zaenkrat skrivnost, a zagotovo ne gre za nizkocenovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.