Svet
10 ogledov

Nizozemski čudež v črnem tednu

Ruben iz Nizozemske je edini preživel letalsko nesrečo. Njegov brat in starši so
1/14
Žurnal24 main
Nemiri na Tajskem, nov britanski premier in letalska nesreča v Libiji s čudežno preživelim dečkom so teme, ki so bile v ospredju ta teden.

Ta teden ste najbolj brali:
1. Je kriva tehnična napaka? V članku pišemo o strmoglavljenje letala v Libiji, kjer je le en deček čudežno preživel.
2. "Draga, uspelo nama je!" Velika Britranija je ta teden dobila novega premierja, ki že sestavlja svoj kabinet.
3. Tajski premier vztraja pri krvavi politiki: Tajski grozi celo državljanska vojna. Spopadov in smrtnih žrtev je čedalje več. Premier medtem trdno vztraja pri svojih odločitvah.
4. Postrelili preživele? Na svetovnem spletu je zaokrožil posnetek, ki naj bi prikazoval, da so preživele v letalski nesreči v Katynskem gozdu ubili.
5. Čudežno preživeli: Deček, ki je preživel nesrečo v Libiji, je eden od 14 ljudi na svetu, ki so na podoben način čudežno preživeli letalske nesreče. A številni so se kasneje spopadali s psihičnimi težavami.
6. Dunaj pod vodo: Širše območje Dunaja so po hudem nalivu zajele še poplave.
7. "Nismo načrtovale samomora": to je dejala najboljša prijateljica dveh deklet, ki sta po maturantski zabavi v Varaždinu skočili v Dravo in umrli.
8. "Leti, leti, leti. Sranje!": objavljen je posnetek zadnjih pogovorov iz črne skrinjice v letalu družbe Spanair, ki je strmoglavilo leta 2008 v Madridu. Takrat je umrlo 154 ljudi.
9. Posnetek pravega junaštva: Avstralec Andrew Leach je pred naletom avtomobila nagonsko rešil svojega nekajmesečnega sina.
10. Še eno trupelce v vrečki: V Zagrebu so v vrečki našli mrtvega novorojenčka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.