Svet
2 ogledov

"No many times ..." *

09_03_09_jadranka_kosor_T
1/2
Žurnal24 main
Hrvatje so imeli po devetih mesecih priliko spoznati šibko točko svoje premierke Kosorjeve. Njeno znanje angleščine je na bruseljskih hodnikih izzvenelo zelo šibko.

V četrtek je premierko Jadranko Kosor v Bruslju sprejel komisar za širitev Stefan Füle, s katerim sta govorila o procesu vstopanja Hrvaške v Evropsko unijo.

Pri tem sta pred kamerami med potjo do dvorane za sestanke še malce pokramljala, oziroma poskušala pokramljati. Kljub nasmešku Kosorjeva ni mogla prikriti vznemirjenja in verjetno je tudi zato njena angleščina izzvenela še slabše, kot bi sicer. Tako se je zreducirala predvsem na "Yes, yes (da, da) ..." in "Thank you (hvala)".

Posnetek si oglejte v zavihku video.

Ko jo je Füle vprašal, ali je pogosto v stavbi komisije, je avtomatično izstrelila "yes", a se je nato popravila in v skupku angleških besed brez slovnične povezave pojasnila: "No many times. Because I'm still doing ... nine months prime minister (Ne velikokrat. Ker še vedno delam ... devet mesecev premierka)."

Po koncu sestanka sta se Kosorjeva in Füle znova sprehodila mimo kamer. Takrat sta raje molčala.

Sanader jo je prekašal
Na Hrvaškem so se sicer v minulih mesecih že večkrat vnele razprave o znanju tujih jezikov pri ljudeh, ki državo predstavljajo v svetu. Med bolj znanimi je nekdanji kandidat za predsednika in zagrebški župan Milan Bandič, ki se je izkazal s poraznim znanjem angleščine. Na drugi strani pa je bil predhodnik Kosorjeve Ivo Sanader precej vešč tujih jezikov.

 

* Kosorjeva je skušala dejati: "Ne velikokrat"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.