Svet
15 ogledov

"Nobena ladja ne bo dosegla Gaze"

1/4
Žurnal24 main
Iz Grčije je včeraj odplula ladja, sprva namenjena proti Gazi, ki sedaj pluje v egiptovsko pristaniške Al Ariš. Smer plovbe naj bi spremenili zaradi izraelskega pritiska.

Ladja libijske dobrodelne organizacije s hrano in zdravili naj bi po navedbah grških oblasti plula proti egiptovskemu pristanišku; predstavniki Mednarodne organizacije za dobrodelnost in razvoj pa vztrajajo, da ladja pluje proti Gazi.

Smer plovbe naj bi spremenili zaradi izraelskega pritiska po pogovorih med izraelskim zunanjim ministrom Avigdorjem Libermanom in namestnikom groškega zunanjega ministra Dimitrisom Drucasom.

V galeriji si lahko ogledate ladjo Upanje in priprave na odpravo.

Izraelskega popuščanja ne bo
Izraelci ne bodo dopustili, da ladja doseže Gazo, je danes sporočil Lieberman. "Čisto jasno naj povem, da nobena ladja ne bo dosegla Gaze. Ne bomo dovolili, da bi bila naša suverenost prizadeta," je dejal.

Tovorna ladja z imenom Upanje pluje pod moldavsko zastavo z okoli 2000 tonami humanitarne pomoči. Za potovanje naj bi potrebovala od 70 do 80 ur. Potovanje na ladji spremlja tudi skupina aktivistov.

Ladja se je na pot podala po tem, ko so izraelski komandosi konec maja v mednarodnih vodah napadli šest ladij, ki so prevažale pomoč za Gazo. Pri tem je bilo ubitih devet Turkov, več deset ljudi je bilo ranjenih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.