Svet
6 ogledov

Nočemo peti na pamet, stavkamo!

Milanska Scala EPA
V sloviti milanski Scali stavkajo. Baletnike moti oder z naklonom, pevce v zboru pa to, da morajo znati besedilo na pamet.

Zahteve umetnikov v Scali se v času, ko je socialna stiska vse večja, berejo kot slaba šala. Zaradi stavke so morali odpovedati včerajšnjo premiero baleta Romeo in Julija.

A ansambel vztraja pri svojem, zaradi česar so morali odpovedati včerajšnjo premiero baleta Romeo in Julija.

Več naklona, več evrov

V tem Berliozovem baletu so angažirani vodilni plesalci pariške operno-baletne hiše, predstavo pa so postavili še v koprodukciji z Nemško opero v Berlinu. Mauro Peconi iz sindikata je povedal, da so baletni plesalci želeli dodatno plačilo, saj morajo plesati na odru, ki ima večji naklon kot v pariški dvorani, kjer je predstava premiero doživela maja.

Ker ne smejo "plonkati"

Za stavko so se odločili tudi člani zbora. "V naših pogodbah ni predvideno, da pojemo v kostumih in na pamet. To so posebne okoliščine," je dejal Peconi.

Scala je nekaterim članom zbora zaradi novih nalog ponudila dodatnih 250 evrov na predstavo. Združenje je zanje zahtevalo 600 evrov in za preostale 400 evrov ali pa več dni počitka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.