Svet
76 ogledov

Noetova barka zasidrana na Nizozemskem

Noetova barka
1/3
EPA
Nizozemec Johan Huibers je 20 let gradil repliko Noetove barke.

Verni Huibers je barko začel graditi 1992 leta, ko so Nizozemsko prizadele poplave in ga je ponoči tlačila mora. Pri gradnji se je držal tekstov iz Mojzesove knjige. Barka, ki je zasidrana v pristanišču Dordrecht, je tako dolga 130 metrov, široka 29 metrov, visoka pa 23 metrov. Prvi gostje, na dan barko lahko obišče do 3000 ljudi, so očarani.

Zabava za celo družino

Na ladji je več domačih živali, eksotičnih ptičev, a tudi veliko plišastih igrač in plastičnih živali. Obiskovalci pa se lahko pozabavajo tudi v kinu ali obiščejo restavracijo. V vsakem nadstropju ladje so turistom na voljo zgodovinske informacij, za najmlajše pa je Nizozemec zgradil še nekaj igrišč.

"Ta ladja je fantastična,“ je povedal eden od obiskovalcev, drugi pa je dodal: "Vsak pozna Noetovo zgodbo, ko pa obiščeš to ladjo, si lahko predstavljaš, kako je v praksi delovala.“ Huibers se je zelo potrudil. Na barko je celo inštaliral sistem, ki zbira deževnico, in zgradil prostor, v katerem bi lahko bile nameščene večje živali.

Nizozemec razmišlja, da bi se z ladjo podal na evropsko turnejo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.