Svet
10 ogledov

"Nokia, naša ploščad je v ognju"

Stephen Elop opozarja, da morajo na "goreči ploščadi" začeti delati pogumne kora Žurnal24 main
Pred jutrišnjo najavo nove strategije zahajajoče Nokie je šef zaposlenim poslal zelo slikovito in jezno pismo.
Sami si dolivamo olje na našo gorečo ploščad.
Stephen Elop, šef Nokie

"Prvi iPhoni so se začeli prodajati leta 2007, mi pa še vedno nimamo primerljivega izdelka. Android je prišel na sceno pred dobrima dvema letoma. Ta teden pa nam je odvzel vodilno pozicijo, kar se tiče števila operacijskih sistemov pri na novo prodanih telefonih. Neverjetno."

Tako se je v notranjem dopisu nad zaposlenimi na Nokii razburil njen izvršni direktor Stephen Elop. Dopis so objavili pri engadget.com. "Naši konkurenti nam ne prevzemajo tržnega deleža le z napravami, ampak s celotnimi ekosistemi," je še zapisal Elop. Pri tem je mislil na Apple in Google, ki razvijalce privlačita s svojima operacijskima sistemoma iPhone OS in Android. "Spremenili so pravila igre in danes obvladujejo trg dragih mobilnih aparatov," se je zaposlenim pridušal Elop.

Pravi, da se je podjetje soočilo s krizo vodenja, da so s svojimi idejami večkrat zgrešili in da inovacij na trg niso bili sposobni dostavljati dovolj hitro. "Nokia, naša ploščad je v ognju," je še zapisal Elop.

Android 33, Symbian 31 milijonov
Šef Nokie dodaja, da se je človek, ki stoji na goreči ploščadi, prisiljen odločati hitro in delati pogumne korake. Te napoveduje za novo strategijo podjetja, ki jo bo zahajajoči velikan mobilne telefonije predstavil jutri.

Googlov operacijski sistem za pametne telefone Android je prejšnji teden prehitel Nokiin Symbian in postal vodilni operacijski sistem za pametne mobilne telefone na svetu.

V zadnjem četrtletju lanskega leta se je po svetu dobavilo 33 milijonov mobilnih telefonov z nameščenim Androidom, s Symbianom pa 31 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.