Svet
16412 ogledov

Nore cene na Adventu: Miške za 6 evrov!

miške Shutterstock
"Spomnim se, da so miške stale dobra dva evra, letos pa 5,90 evra," je za hrvaško televizijo NovaTV dejala ena od obiskovalk Adventa v Zagrebu.

Zagrebški Advent sicer velja za enega najboljših in najbolj razkošnih v Evropi. Na spletni strani European Best Destinations je bil razglašen za najboljši božični sejem v Evropi. In to več let zapored.

Adventni program hrvaške metropole se je hitro širil in zajel vse kotičke mesta, z bogatim programom dogodkov, koncertov, gastronomije, drsanja, dejavnosti za otroke in še veliko več, skupaj z elegantno praznično razsvetljavo. Tudi zato je priljubljena točka Slovencev. Je pa letos številne presenetila cena artiklov. "Božična čarovnija zagrebškega Adventa se je šele začela, a prelepa zimska kulisa bo za številne Hrvate predraga," piše hrvaški spleti portal zagreb.info, kjer navajajo, da je bilo prve dni sejma obiskovalcev veliko, a denarja niso zapravljali kot pretekla leta.

Advent Zagreb | Avtor: Advent Zagreb Advent Zagreb

Trgovci so za NovaTV povedali, da je za zdaj več sprehajalcev in manj potrošnikov. Kot je za televizijo povedala ena od obiskovalk, se spominja, da je za miške v preteklosti odštela 20 kun (dobra dva evra), zdaj pa oblite s čokolado stanejo 5,90 evra.

Plače enake, cene gor

Kot poroča televizija, naj bi klobasa v kruhu stala okoli štiri evre, če boste želeli karamelizirano čebulo in omako zraven, pa bo cena narasla za dvakrat toliko. Medtem, ko je lani kuhano vino stalo okoli tri evre, bo letos cena te pijače med tremi in pol in štirimi evri. 
"Razumem najemnino, razumem celoten izračun, a za malo moke in vode je 5,90 evra veliko," je obiskovalec dejal za NovoTV in dodal, da je vse nekoliko dražja kot lani. 

"Vem, da so se cene dvignile, a plače so ostale enake in mislim, da je to največja težava." "Cene so se tako dvignile, da ne vem več, kaj je drago in kaj poceni," povedali nekateri sogovorniki Nove TV.

Advent Zagreb | Avtor: Julien Duval Julien Duval

Morda bo ponudba vendarle prepričala ljudi, da iztegnejo denarnico. »Na sejmu so tudi nenavadne stvari, ki jih je vredno poskusiti, za to bi dala denar,« je priznala ena obiskovalka, ki se je predstavila kot Veronika.

Navsezadnje bodo morali tisti, ki upajo, da bodo na Adventu zaslužili, razmisliti o finančnem stanju svojih obiskovalcev, še pišejo hrvaški mediji.

Komentarjev 7
  • Idioti 01:18 04.december 2023.

    Jaz sem hotel postaviti ceno Jankoviću 20 € za 1 podgano , tko da je telih 6 € za 10 mišk pocen !

  • Idioti 01:09 04.december 2023.

    PREDNO HVALITE ZAGREB IN NJEGOV ADVENT , KOT ZMAGOVALCA VRSTO LET , morate vedeti, da je Bandić plačeval težke denarje za kotizacijo tam enemu v Belgiji , ki je potem razglašal najboljše med tistimi , ki so plaćali največ ! ...prikaži več ! SE SPOMNITE GRAND MOND SELECION nagrade pivom . Isti sistem kotizacije ! 10.000 € vas pri meni pride kotizacija za priznanje najboljše spletne strani . Če plačate dvojno boste sigurno na 2. mestu .

  • Seni Černe 22:45 03.december 2023.

    kaka avstrija lol,mej pa gor ostan