Svet
45 ogledov

Norenje voznika iz Gradca pretreslo ves svet

Tragedija v Gradcu EPA
Sobotna tragedija v Gradcu, ko je neprišteven voznik s terencem zapeljal v ljudi in jih načrtno zbijal, odmeva po vsem svetu. Storilca ne morejo niti zaslišati, poleg treh mrtvih, med njimi otroka in mladoporočenca, tri osebe še vedno v kritičnem stanju. Pretresen tudi rojak Arnold Scwarzenegger.

Po sobotnem nepojmljivem dogodku, ko je 26-letni voznik Alen Rizvanović z avtom divjal po središču Gradca ter zbijal pešce in kolesarje, je Avstrija danes še vedno v šoku.

Umrli so trije ljudje, kar 34 je ranjenih, od tega so v kritičnem stanju še vedno tri osebe, po poročanju STA pravijo bolnišnični viri. Na oddelku intenzivne nege sta tudi dva otroka, a je njuno stanje stabilno. 

Policija 26-letnega povzročitelja, sicer poklicnega voznika tovornjaka in avstrijskega državljana bosanskih korenin iz Bihaća, še ni uspela zaslišati, saj je v preslabem psihičnem stanju. Poročeni moški, ki je tudi oče dveh otrok, naj bi imel duševne težave zaradi izredno slabih družinskih razmer, potem ko so mu oblasti maja zaradi nasilja omejili dostop do družine. Njegova žena naj bi se pred kratkim odselila in vrnila v BiH.

Nekateri psihologi sicer menijo, da je vseeno šlo za načrtno dejanje. "Že samo dejstvo, da je moški ciljno divjal na določene pešce, jih zasledoval in je vedno znova zbijal ljudi, kažejo na to," je denimo dejal klinični psiholog iz Innsbrucka Salvatore Giacomuzzi.

Na vest iz rodne avstrijske Štajerske se je odzval tudi nekdanji kalifornijski guverner in filmski igralec Arnold Schwarzenegger. "Kar se je zgodilo v Gradcu, je neopisljivo žalostno, saj so ljudje izgubili življenja ali so bili ranjeni. Moramo sodelovati, da se duševne bolezni hitreje prepoznajo. Menim, da takšnega dejanja ne more narediti nekdo, ki je zdrav," je dejal "Schwarzi", ki po drugi strani že nestrpno pričakuje premiero svojega najnovejšega filma, petega dela Terminatorja, v katerem kri teče v potokih.

Komentarjev 2
  • kapibara 15:43 22.junij 2015.

    Ćefurji so pa... po sliki sodeč, je haral med svojimi.. ?? !!

  • Avatar čavez
    čavez 21:04 21.junij 2015.

    Te čefurji delajo svinjarijo po celemu svetu res je to en izmeček, delajo pa se kot da so najbolj nedolžni na tem svetu.