Svet
14 ogledov

"Normalno, da niso vlomile nindže"

Hrvaška policija Pixsell
Hrvaška policija še vedno išče vlomilca, ki je s sedeža kriminalistične policije odnesel 280 tisoč evrov in dva kilograma zlata. Preverjajo, ali je imel storilec pomoč od znotraj.

Ukradeni denar in zlato so policisti zaplenili v akciji, ki so jo izpeljali pred približno dvema mesecema. Policisti so takrat ustavili 24-letnega moškega, ki je v prtljažniku vozil 280.000 evrov in dva kilograma zlata, za kar ni imel nikakršnih dokumentov.

Primer je takrat prevzela služba za boj proti organiziranemu kriminalu. Poročanje o izvoru denarja in zlata se razlikujejo. Jutarnji poroča, da naj bi v teku preiskave moški prinesel dokaze o poreklu denarja in zlata. Denar naj bi dobil ob prodaji hiše, za zlato pa naj bi imel potrdilo o nakupu iz Italije. Po poročanju 24sata.hr pa naj bi šlo za denar, ki ga je več ljudi pralo prek fiktivnih družb, od katerih naj bi ena imela sedež v Sisku. 

PREBERITE TUDI:

"Dobro organizirana kraja"

Več kriminalistov je za omenjeni portal povedalo, da je čudno, da je bil zaplenjeni denar dva meseca po odvzemu še vedno v sefu na sedežu kriminalistične policije. Postopek namreč zahteva, da se v roku enega meseca dokaze preda tožilstvu oziroma sodišču.

 "Normalno, da v pisarno niso vpadle nindže, vse je bilo načrtovano. Gre za dobro organizirano krajo od znotraj," so povedali kriminalisti. "Nekdo je vedel, kam vlomiti in kje iskati. Vprašanje ostaja, ali je povzročena škoda večja od materialne, ali so izmaknili tudi kakšne dokaze," je za Večernji dejal Joško Morić, nekdanji pomočnik ministra za notranje zadeve. 

Sindikat policistov je zahteval razrešitev vodje policije in policijskega načelnika v Zagrebu. "To je sramota za celotno ministrstvo. Že leta opozarjamo, da policijske zgradbe ne ustrezajo standardom, da niso dobro varovane. Ko se nekaj zgodi, je prepozno," je dejal Dubravko Jagić, predsednik sindikata.

Notranji minister Vlahio Orepić je sprožil preiskavo in prav tako napovedal določene menjave. Nekatere zaposlene naj bi že preverjali z detektorjem laži. 

Komentarjev 1
  • hubertfast 13:08 05.april 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=xNpvObiLDXY