Svet
46350 ogledov

Noro početje, črnogorski epidemiologi se držijo za glavo

Pogreb metropolita Amfilohije
1/5
Epa
Na današnjem pogrebu metropolita iz Črne gore se je zbralo vsaj tisoč ljudi, ki poljubljajo roke umrlega za covidom-19.

Umrl za posledicami covida-19

Vodja srbske pravoslavne cerkve (SPC) v Črni gori, metropolit Amfilohije, je v 83. letu starosti umrl za posledicami nove koronavirusne bolezni 19, so v petek sporočili iz cerkve. Pogreb poteka danes, skupina več tisoč vernikov pa se je zbrala pred cerkvijo Kristusovega vstajenja v Podgorici, poroča hrvaški Telegram. Pogreba se je udeležila tudi delegacija iz Srbije pod vodstvom predsednika Aleksandra Vučića

Odprta krsta, verniki poljubljajo roke umrlega

Že od smrti metropolita njegovo telo leži v odprti krsti, verniki pa mu poljubljajo roke in s tem kršijo vsa epidemiološka priporočila za omejevanje širjenja novega koronavirusa. Tudi danes dopoldan je po poročanju Telegrama večina prisotnih na pogrebu brez mask, prav tako ne držijo primerne medsebojne razdalje.

Državni zdravstveni organi so sicer že prej pozvali vse, ki so se želeli udeležiti slovesa, naj spoštujejo ukrepe, enako pa je storila tudi črnogorsko-primorska metropolija. Zdravnica Kliničnega centra v Črni gori (KCCG) Nevenka Pavličić je celo nagovorila predsednika nacionalnega usklajevalnega telesa in ga prosila, naj izda ukaz za zaprtje krste metropolita, saj je prepričana, da je obred, v katerem roke okuženega pokojnega poljubi na tisoče ljudi, gojišče okužb.

Črna gora je sicer trenutno v težkem položaju, saj število obolelih za covidom-19 narašča, k čemur naj bi prispevala tudi druženja med parlamentarnimi volitvami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Sarah_Amies
    Sarah_Amies 08:39 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plačo znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ........ >>>>>>>>>> www.DouCash.Com

  • optimist11 06:32 02.november 2020.

    Baje je bil tudi Vučič na pogrebu. O, JJ s kakimi se družiš,

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 19:57 01.november 2020.

    Bolano...,kaj takega mislim,da se tudi hrvati ne bi spomnili,pa čeprav slovijo kot največji pacienti na Balkanu.