Svet
15 ogledov

Norveški premier sedel za volan taksija

Norveški premier taksist Printscreen Youtube
Norveški premier Jens Stoltenberg je za en popoldan sedel za volan taksija, da bi tako bolje razumel skrbi ljudi.

"Če obstaja prostor, kjer ljudje rečejo to, kar mislijo, je to taksi," je v posnetku, objavljenem v nedeljo, pojasnil premier Jens Stoltenberg, ki mu sicer na prihajajočih volitvah septembra ne kaže najbolje.

Oblečen v opravo voznikov taksijev v Oslu in "zakrinkan" s sončnimi očali je Stoltenberg potnike po ulicah prestolnice prevažal neko junijsko popoldne. V vozilu je bila nastavljena tudi kamera, ki razkriva odzive nekaterih potnikov.

Različni odzivi

Kot je ocenil eden izmed njih, "s tega kota močno spominja na premierja". Nekateri od potnikov, ki so ga prepoznali, so medtem nepričakovano srečanje izkoristili za pogovor o aktualnih temah, neka starejša gospa pa je izrazila upanje, da bo "kot premier" posredoval glede po njenem mnenju previsokih plač nekaterih vodij podjetij.

Sam je medtem enemu od potnikov zaupal, da ni vozil že osem let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Približno tri minute dolg posnetek je bil objavljen v nedeljo na Facebooku, Twitterju in Youtubu.

Predvolilna kampanja – brezplačen prevoz

Na Norveškem je sicer medtem predvolilna kampanja na Norveškem v polnem teku. Stoltenbergovi laburistični stranki in celotni levi vladni koaliciji pa na volitvah, predvidenih za 9. september, glede na javnomnenjske raziskave ne kaže najbolje.

Stoltenberg je v izjavi za enega od norveških tabloidov ocenil, da bo "državi in potnikom taksijev bolje, če opravlja funkcijo premiera kot pa voznika taksija". Potnikom, ki jih je popeljal, sicer ni bilo treba plačati prevoza.

Komentarjev 2
  • Oxxo 19:13 12.avgust 2013.

    Podpišem... ker je pri nas moderen plagiat - sem na stand by... KDO bo pri nas naslednji taxist... Pri Pahorju je pa problem, ker ga ves čas davkoplačevalski šoferčki vozakajo naokoli in po moje sam ne pozna poti od ...prikaži več glavnega "štaciona" do hotela Lev... bi že rabil GPS... Pa še (pre)počasen je...- je dokazal - ker so mu vsi Nemško-francoski vlaki ušli... In taxi bi moral biti seveda "domoljubne" rdeče barve... teh tudi ni veliko na cestah.

  • Žurnalček 10:53 12.avgust 2013.

    Pahor tale te je pa zajebu v enem segmentu PR.