Svet
60 ogledov

Norvežana v nočnem klubu na Hvaru ob 20 tisoč evrov

razno 11.06.13. prostitucija, prostitutke, striptiz bar, Thai go-go dancers ente striptiz bar
Mlada Norvežana so na Hvaru v nočnem klubu zavedle plesalke, ki so ju zabavale in naročale pijačo na njun račun. Na koncu je ta znašal že skoraj 20 tisoč evrov. Ker nista hotela plačati, ju je napadel natakar in zahteval PIN kodo njunih bančnih kartic.

Letošnje počitnikovanje na Hvaru si bosta dva mlada Norvežana zagotovo zapomnila za vedno; kot pišejo hrvaški mediji, je nočni klub Temple na Hvaru postal prizorišče mučenja mladih turistov.

Po poročanju Jutarnjega lista sta 27- in 29-letna Norvežana noč iz sobote na nedeljo preživela v klubu, kjer ne manjka erotičnega naboja. Gosta sta se zabavala v družbi plesalk kluba in najprej plačala pijačo v višini tisoč kun (dobrih 131 evrov). Prvi rundi je sledila druga, ki so jo pospremile druge "animatorke" v klubu. Račun za to rundo je znašal že 20 tisoč kun (dobrih 2.600 evrov), tretji račun je znašal 60 tisoč kun (slabih 7.900 evrov), četrti pa je bil sploh sporen, saj je znašal že 150.000 kun (dobrih 19.700 evrov). Računi so se med seboj seštevali.

Ko sta Norvežana slišala, koliko naj bi dolgovala, sta plačilo zavrnila, zaradi česar so ju varnostniki odpeljali v ločen prostor, kjer sta do jutra preživljala prizore, ki jih sicer vidimo v mafijskih filmih.

Elektrošoker, nož, grožnje

Vodja kluba, 27-letni natakar Enis M. je po pisanju Jutarnjega lista Norvežanoma zagrozil, da živa ne bosta zapustila kluba, v kolikor ne poravnata svojega računa. V znesek je bilo, so jima pojasnili, všteto tudi druženje s seksi "animatorkami" kluba. Sedele so jima v naročju, ju zabavale in naročale pijačo na njun račun.

Grožnje je vodja kluba podkrepil z elektrošokerjem in nožem. Prestrašena turista, ki so jima že prej vzeli denarnice, sta pod prisilo povedala PIN kode svojih računov, s katerih je nato - kot so prepričani policisti - vodja kluba dvignil 20 tisoč dolarjev in 30 tisoč kun, torej skupaj okrog 21 tisoč evrov.

Kazen do 12 let zapora

Po opravljenem dvigu so prestrašena mlada Norvežana iz kluba izpustili, ta pa sta takoj zavila na policijo. Policisti so nasilnega natakarja prijeli, sodnik pa je zanj odredil pripor, saj bi lahko sicer vplival na priče.

Natakar sam kakršnokoli krivdo zavrača, vztraja, da je le opozoril fanta, da bosta imela težave, v kolikor ne bosta plačala računa. Splitsko državno tožilstvo po drugi strani poudarja, da gre za kaznivo dejanje, za katerega lahko natakarja v najslabšem primeru obsodijo celo na 12 let zapora.

Kaj bo z denarjem, ki so ga v omenjenem hvarskem klubu dvignili z računov dveh Norvežanov, hrvaški mediji ne poročajo.

Komentarjev 10
  • kapibara 19:01 30.julij 2015.

    Dve glavi vidita isto stvar drugače.. lepo je to unano pri pričah, kaj šele potvarjevalci renice_-novinarji..!!

  • kapibara 18:58 30.julij 2015.

    JurĆek.. in compani..

  • dragec 14:50 30.julij 2015.

    ja, enako ...ksenofobik