Svet
9 ogledov

Norvežani priprli teroriste

Žurnal24 main
Norveške oblasti so aretirale tri člane teroristične organizacije Al Kaida. Slednji naj bi pripravljali napad v ZDA in Veliki Britaniji.

Eden od aretiranih je norveški državljan ujgurskega rodu, ki je v Evropo prišel kot begunec. Drugi je Iračan, tretji pa Uzbek, oba pa imata dovoljenje za stalno bivanje na Norveškem.

Dva človeka so aretirali na Norveškem, enega pa v Nemčiji. Norveška policija je še sporočila, da za zdaj ne obstaja povečana nevarnost terorističnih napadov na Norveškem.

Oblasti so prepričane, da naj bi moški uresničevali načrte nekdanjega Al Kaidinega vodje za operacije na tujem Salaha al-Somalija, ki je bil prejšnje leto ubit v napadu CIE.

Al-Somali je po prepričanju ameriških obveščevalnih služb eden izmed glavnih načrtovalcev za spodleteli napad na newyorško podzemno železnico lansko leto. Dva moška sta v zaslišanju priznala, da sta poskušala podtakniti eksploziv med največjo prometno konico.

Priprti moški na Norveškem naj bi tako pripravljali napad z doma narejenim eksplozivom, usmerili pa naj bi se predvsem na Veliko Britanijo in New York.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.