Svet
9 ogledov

Noseči najstnici imata dovolj življenja v Siriji

Džihadisti EPA
Ubežnici: Dovolj imava življenja z džihadisti, domov hočeva!

Najstnici Sabina Selimović in Samra Kešinović, po narodnosti Bošnjakinji, ki sta se aprila nenadoma pridružili pripadnikom Islamske države (IS) v Siriji, se po skoraj pol leta želita vrniti k svojima družinama, ki živita na Dunaju.

Pred dnevi sta se, prvič odkar sta iz Avstrije izginili brez vsakršnih pojasnil, nepričakovano oglasili družinama in starše prosili naj jima pomagajo iz Sirije, poroča 24sata.

"Dovolj imava življenja z džihadisti in IS," vztrajata dekleti.

 

15-letna Sabina in 16-letna Samra sta se takoj po prihodu v Sirijo poročili z borcema iz Čečenije, ki se vojskujeta na strani IS in kmalu zatem obe tudi zanosili. Zdaj jima življenje, kot sta si ga izbrali, ni več všeč.

V Sirijo z lahkoto, nazaj pa ne

A zaenkrat je skoraj neverjetno, da se bosta dekleti dejansko sploh lahko vrnili na Dunaj. Avstrijska zakonodaja namreč tega ne dovoljuje, na kar tudi že opozarjajo uslužbenci avstrijskega ministrstva za notranje zadeve.

Najstnici sta namreč nedavno preko različnih družbenih omrežij odkrito pozivali sovrstnike nja se pridružijo borcem IS. Pozivom sta dodali celo fotografijo, na kateri držita avtomatski puški. Zato ju v Avstriji že obravnavajo kot pripadnici nasilnega gibanja džihadistov.

 

Komentarjev 19
  • erikkk 13:44 12.oktober 2014.

    IS je dekletoma opolnoma spral možgane in bopsta v evropi sigurno kje lahko kot odje IS da se rastrelita med množico ...žal se tako mlade da najbolj s tako ideologijo in in samomorilnimi nameni okužit ... tako da ...prikaži več tistti ki zagovarjate usmiljenje ... da se ne boste v jezik ugriznili ...tam naj ostaneta ...saj sta namreč zdaj alahovi deklici ki bi še umrli zanj ...za take ni usmiljenja ...

  • Avatar Syn
    Syn 10:55 12.oktober 2014.

    Tam jih pustit!! Teh izmečkov noben noče. Kar sta si skuhali, to morata pojest.

  • mph 10:29 12.oktober 2014.

    Nisem hvalil zgodovine Avstrije. :-)