Svet
36 ogledov

Nosečnica umrla, otroka rešili

deklica Gaza Youtube
Za nosečnico ni bilo več pomoči, a je zdravnikom uspelo rešiti njenega otroka.

V enem izmed izraelskih zračnih napadov je bila ranjena 24-letna nosečnica. Ranjeno so uspeli prepeljati v bolnišnico, a je med operacijo poškodbam podlegla. Zdravniki so zato izvedli nujni carski rez in rešili življenje otroku, poroča BBC. Deklica je v kritičnem stanju, njene možnosti za preživetje pa so 50-odstotne.

Eden od zdravnikov, ki je sodeloval pri carskem rezu, je prepričan, da se je zgodil čudež, saj je bila mati mrtva približno deset minut, preden so lahko operacijo zaključili. Običajno namreč otrok v maternici ne živi več kot pet minut po materini smrti. 

Na hišo, v kateri so živele štiri družine sta padli dve raketi v razmaku zgolj nekaj sekund. V napadu je umrla samo nosečnica, drugi so utrpeli poškodbe. Deklico so poimenovali po materi. "Ne ona ne mi ne moremo živeti v miru, dokler traja izraelska invazija," je dejala dekličina babica. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.