Svet
18 ogledov

Nosečnica zaradi policista ob oko

conner Tikal Goldie/Facebook
Dornnella Conner je zaradi policista ostala brez očesa.

Noseča Connerjeva in njen fant sta se v torek ustavila na bencinski črpali v bližini Fergusona, kjer zaradi oprostilne sodbe policista, ki je ustrelil 18-letnega temnopoltega mladeniča Michaela Browna, že nekaj dni divjajo protesti.

V tistem času je policija začela zapirati cesto, ki je vodila mimo bencinske črpalke. Po poročanju policistov, so se nenadoma zaslišali streli. Eden od policistov se je zaradi avtomobila, v katerem je sedela nosečnica, počutil ogroženega, zato je vanj ustrelil plastični metek, ki je razbil avtomobilsko okno. Delci stekla so zadeli tudi Dornnellino oko.

Mladenko so odpeljali v bolnišnico, kjer pa zdravniki njenega levega očesa žal niso mogli rešiti. Connerjeva je fotografijo svoje poškodbe objavila na družbenem omrežju in zapisala, da je vesela, da je živa in da bo zahtevala, da bo tisti, ki ji je to storil, odgovarjal za svoje dejanje. Zavrnila je tudi trditve, da sta bila s fantom na poti na proteste. Policija ji ni verjela in razpisala nalog za aretacijo njenega partnerja.

V Fergusonu se sicer protesti nadaljujejo. Protestniki so celo dosegli, da so na "črni petek“, ko ljudje zaradi popustov množično nakupujejo, zaprli več trgovin. "Prenehajte z nakupovanjem in se nam pridružite,“ so skandirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.