Svet
21355 ogledov

Tragedija v Zagrebu, novorojenček mrtev, mati v kritičnem stanju

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
Pri nosečnici, okuženi s covidom-19, so morali opraviti nujni carski rez, a zdravnikom kljub temu ni uspelo rešiti otroka.

V zagrebško bolnišnico so prepeljali mlado nosečnico, pri kateri so potrdili okužbo s covidom-19. "Bila je v izredno težkem stanju, kar je vplivalo na potek nosečnosti, zato je bilo treba v 32. tednu sprožiti porod. Na žalost se je otrok rodil mrtev, njeno stanje pa je še vedno kritično," je dejal vodja ginekološkega oddelka koprivniške bolnišnice dr. Ivica Stanišić. Kot je povedal, porodnica ni bila cepljena.

Letos so zaradi korone že imeli dva primera, ki se nista končala dobro. Poudaril je, da pri nosečnicah prihaja do težjega poteka bolezni in hitrejšega poslabšanja klinične slike.

Število nosečnic, ki so cepljene, je zelo nizko, je dejal Stanišić. Stroka priporoča cepljenje tudi zanje, saj so študije pokazale, da cepljenje zanje ne predstavlja tveganja, medtem ko okužba s covidom pri nosečnicah lahko povzroči resne zaplete.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
 • Avatar jate
  jate 06:40 23.december 2021.

  ampak zanimivo kajne...čim kakšna nosečnica ali športnik ali kaka druga znana oseba NI cepljena, to TAKOJ napišejo ,medtem pa ko kdo CEPLJEN umre ,pa so TIHO kot PIZDE...v glavnem ne se bat pišite kar hočete,tisti ki so zvesti še naprej ...prikaži več sebi ,SE NE BOMO CEPILI.

 • Avatar Ollaliolla
  Ollaliolla 00:35 23.december 2021.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • Ender3 20:02 22.december 2021.

  Strinjam se s komentarji, čista demagogija ! Če bi bila cepljena, bi preživela 😌. Še dobro, da niso omenili, da bi ji najbolj koristil poživitveni odmerek. mRna sploh niso bila testirana pri nosečnicah, sploh pa ne na možne mutagena in ...prikaži več teratogene učinke na plodu.